UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
2015_Mikser_01_o

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 03. do 07. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja festivala koji se odvijao pod sloganom “Održiva utopija”, kao pitanje o mogućem suživotu oprečnih sistema vrednosti u našem društvu, ovogodišnji Mikser festival zaključuje da budućnost mladih generacija leži u spontanom pokretanju novih, humanijih, vaninstitucionalnih, i daleko održivijih sistema kreativnog delovanja, urbanog razvoja, udruživanja i umrežavanja. Slogan ovogodišnjeg festivala, “Neizdrž” sugeriše da je taj proces sada već nemoguće zaustaviti.

Mikser festival 2015 poziva kreativne ljude da prepoznaju “svoju tačku pucanja”, razgovaraju o svojim frustracijama bavljenja kreativnim stvaralaštvom u Srbiji, na Balkanu i svetu danas, umreže svoje stvaralačke porive i osnaže svoju želju za promenom i da na konstruktivan način doprinesu rešenjima za budućnost.

Preuzmite mapu i satnicu festivala u pdf formatu:
Mikser Festival 2015