УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
2015_Mikser_01_o

Седми Миксер фестивал, највећа регионална смотра креативности и иновација, одржава се четврти пут у београдском кварту Савамала, од 03. до 07. јуна 2015. године под слоганом „Неиздрж”, са снажном намером да уз учешће близу 1000 стваралаца из земље, региона и света, укаже на друштвени потенцијал креативног стваралаштва и активизма.

Након прошлогодишњег издања фестивала који се одвијао под слоганом “Одржива утопија”, као питање о могућем суживоту опречних система вредности у нашем друштву, овогодишњи Миксер фестивал закључује да будућност младих генерација лежи у спонтаном покретању нових, хуманијих, ванинституционалних, и далеко одрживијих система креативног деловања, урбаног развоја, удруживања и умрежавања. Слоган овогодишњег фестивала, “Неиздрж” сугерише да је тај процес сада већ немогуће зауставити.

Миксер фестивал 2015 позива креативне људе да препознају “своју тачку пуцања”, разговарају о својим фрустрацијама бављења креативним стваралаштвом у Србији, на Балкану и свету данас, умреже своје стваралачке пориве и оснаже своју жељу за променом и да на конструктиван начин допринесу решењима за будућност.

Преузмите мапу и сатницу фестивала у pdf формату:
Миксер Фестивал 2015