UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
DigitalWorkshop_07052015_srb_plakat

Pozivamo vas da učestvujete na digitalnoj radionici namenjenoj zainteresovanima u polju nove metodologije i alata za programsko projektovanje. Radionicu vodi alumni našeg i Tokijskog fakulteta arhitekture Dejan Mojić mia i Dr Dragana Vasilski dia, vanredni profesor Univerziteta Union Nikola Tesla, Departman za arhitekturu.

Ulaz je slobodan i ograničen na 25 ljudi!

(Molimo vas da potvrdite svoje prisustvo zaključno sa sredom, 06. maj 2015. godine. Potvrda participacije i info: uunt.digitalworkshop@gmail.com)


Digitalna radionica
Procesuiranje Rekurzivnom Subpodelom

Rhino.Python Radionica_07

Python programski jezik korišćen kroz Grasshopper predstavlja veoma moćan alat za Rhino softver za digitalno i parametarsko projektovanje.

Tokom prvog dela radionice proćiće se kroz esencijalni programski kod koji omogućava proračunavanje zakrivljenosti površine i logiku rekurzivne post-procesne subpodele neophodne za postizanje menjanja poroziteta.

Drugi deo radionice odnosiće se na prebacivanje koda u Grasshopper, prilagođavanje sintakse novom okruženju i razumevanje taksonomije strukture podataka GH komponenti.

Cilj radionice je da približi studente programskoj prirodi digitalnih tehnika za projektovanje, kao i da se obrati prostornim mogućnostima parametarskih formi.

Neophodni softveri:

Mentori:
Dr Dragana Vasilski dia, vanredni profesor
Dejan Mojić mia, saradnik u nastavi

Vreme i mesto

/Četvrtak, 07. maj 2015. godine/
/10:00 – 12:00 časova/

/Učionica broj 5.2, V sprat/
/Departman za arhitekturu/
/Univerzitet Union Nikola Tesla/
/Cara Dušana 62-64, Beograd/

Organizacija:
Univerzitet Union Nikola Tesla, Departman za arhitekturu