УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
DigitalWorkshop_07052015_srb_plakat

Позивамо вас да учествујете на дигиталној радионици намењеној заинтересованима у пољу нове методологије и алата за програмско пројектовање. Радионицу води алумни нашег и Токијског факултета архитектуре Дејан Мојић миа и Др Драгана Василски диа, ванредни професор Универзитета Унион Никола Тесла, Департман за архитектуру.

Улаз је слободан и ограничен на 25 људи!

(Молимо вас да потврдите своје присуство закључно са средом, 06. мај 2015. године. Потврда партиципације и инфо: uunt.digitalworkshop@gmail.com)


Дигитална радионица
Процесуирање Рекурзивном Субподелом

Rhino.Python Радионица_07

Python програмски језик коришћен кроз Grasshopper представља веома моћан алат за Rhino софтвер за дигитално и параметарско пројектовање.

Током првог дела радионице проћиће се кроз есенцијални програмски код који омогућава прорачунавање закривљености површине и логику рекурзивне пост-процесне субподеле неопходне за постизање мењања порозитета.

Други део радионице односиће се на пребацивање кода у Grasshopper, прилагођавање синтаксе новом окружењу и разумевање таксономије структуре података ГХ компоненти.

Циљ радионице је да приближи студенте програмској природи дигиталних техника за пројектовање, као и да се обрати просторним могућностима параметарских форми.

Неопходни софтвери:

Ментори:
Др Драгана Василски диа, ванредни професор
Дејан Мојић миа, сарадник у настави

Време и место

/Четвртак, 07. мај 2015. године/
/10:00 – 12:00 часова/

/Учионица број 5.2, V спрат/
/Департман за архитектуру/
/Универзитет Унион Никола Тесла/
/Цара Душана 62-64, Београд/

Организација:
Универзитет Унион Никола Тесла, Департман за архитектуру