УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IDM_logo

BMWFW_logo

Аустријско министарство за науку и истраживање (Bundesminister für Wissenschaft, Forschung und Wirtschaft) и Институт за Дунавску регију и Централну Европу (Institut für den Donauraum und Mitteleuropa) додељују по други пут Danubius Young Scientist Award. Жеља Министарства је да подстакне младе научнике/научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.200,00 € по добитнику/добитници.


На конкурс се шаљу следећа документа:

  • извод научног рада кандидата/кандидаткиње дужине 3 до 5 страница (на пример: докторске дисертације, научног дела или публикације и сл, на енглеском),
  • изјава дужине половине странице у којој се објашњава значај рада кандидата/кандидаткиње за Дунавску регију, односно значај изван националног оквира (на енглеском),
  • биографија кандидата/кандидаткиње (максимално 3 странице, на енглеском),
  • копија документа који потврђује највишу академску титулу (као потврда да је испуњен критеријум да није прошло више од 5 година након стицања докторске дипломе; овај документ не мора да буде на енглеском).

Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском и у електронском формату.

Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.

Пријаве се могу поднети искључиво у електронском формату на адресу markov@rect.bg.ac.rs до 15. марта 2015. године у 13:00h.

Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве и проследити три најбоља рада са различитих јединица Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.

Детаљне услове конкурса можете погледати овде.