UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Konkurs: Wheelwright Prize – Harvardova stipendija za istraživačko putovanje

    By Arhitektonski fakultet on 16/12/2014
    Harvard Graduate School of Design je nedavno, po treći put, objavila otvoreni internacionalni konkurs Wheelwright Prize, za stipendiju za mlade arhitekte na početku karijere, namenjenu putovanjima u vrednosti od 100 000 dolara. Iako je ova stipendija do sada bila dostupna samo bivšim studentima škole Harvard Graduate School of Design, ovog puta konkurs, koji je u toku, je otvoren za sve arhitekte u svetu koji su svoju diplomu stekli u poslednjih 15 godina (posle 2000. godine). Za prijavu je potrebno priložiti portfolio, predlog istraživanja, i plan putovanja koje je izvan zemlje boravka.
  • Studentski radovi na predmetu Budućnost grada: u pozorišnoj predstavi Dogvil

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 16/12/2014
    Radovi master studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu na predmetu: MASA-11040 Izborni predmet 1 - URBANIZAM: Budućnost grada prof. dr Miodraga Ralevića, asis. dr Tatjane Mrđenović, sar. Milene Ivanović, odabrani za učešće u predstavi Dogvil.
  • Promocija publikacije: DRVENE KONSTRUKCIJE U MOJOJ ARHITEKTONSKOJ PRAKSI

    By Arhitektonski fakultet on 16/12/2014
    Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na promociju automonografije DRVENE KONSTRUKCIJE U MOJOJ ARHITEKTONSKOJ PRAKSI prof. dr arh. Vojislava Kujundžića, u ponedeljak, 23. decembra 2014. godine u 18.00 časova u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta. Posetiocima će autora i njegovo delo predstaviti profesori sa Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Beogradu povodom jubilarne pedesete godišnjice autorove odrbrane diplomskog zaadatka i sticanja stručnog zvanja diplomirani inženjer arhitekture.
  • OASA-11050 i IASA-11050 – Materijali i fizika zgrada: drugi kolokvijum

    By Arhitektonski fakultet on 16/12/2014
    Drugi kolokvijum iz predmeta Materijali i fizika zgrade održaće se u nedelju, 21. decembra 2014. godine u amfiteatru fakulteta prema sledećem rasporedu: PRVA GRUPA sa početkom u 11.00 - studenti čija prezimena počinju slovima od A do J, DRUGA GRUPA sa početkom u 11.30 - studenti čija prezimena počinju slovima od K do O, TREĆA GRUPA sa početkom u 12.00 - studenti čija prezimena počinju slovima od P do Š, ČETVRTA GRUPA sa početkom u 12.30 - studenti/ponovci prve godine koji polažu razliku iz dela Arhitektonske fizike...