UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
IWC---Flyer_opt

Konkurs 

Organizacija Arquideas* objavila je konkurs za studente arhitekture i mlade arhitekte pod imenom Međunarodni centar za divlje životinje (International Wildlife Center – IWC) u Africi.

Cilj ovog konkursa je kreiranje centra za posetioce i smeštaj turista i dobrovoljaca, čija glavna svrha je prikupljanje sredstava za zaštitu životinja.

Namera Centra je da radi na očuvanju i obnavljanju autohtonih životinjskih vrsta i njihovog staništa tako što će pružati obrazovanje usmereno na akciju, podizati svest javnosti, promovisati strateške zajednice i odgovornu rehabilitaciju faune, u isto vreme nudeći smeštaj i usluge turistima iz celog sveta koji žele da doprinesu zaštiti ovog rezervata.

*Arquideas je zajednica studenata i mladih profesionalaca iz sveta arhitekture i dizajna, čiji je glavni cilj prikazivanje talenta i kreativnosti svojih mladih članova, na taj način premošćavajući jaz između akademskih i profesionalnih sfera u arhitekturi i dizajnu.

Lokacija

Nacionalni park Kruger je najveći rezervat u Južnoj Africi. Prostire se na površini od 18,989 km², širine 400 km u pravcu sever-jug, a dužine 60 km u pravcu istok-zapad. Park se nalazi na severoistoku Južne Afrike, na granici sa Mozambikom, od granice sa Zimbabveom na severu pa sve do granice sa Svazilendom na jugu.

Nacionalni park Kruger spada u najveće svetske nacionalne parkove i, bez sumnje, jedan je od najpoznatijih. On je impresivno utočište divljih životinja koje čuva neverovatnu raznolikost velikih vrsta.

Rokovi

Rana registracija: od 13.oktobar do 28.novembar 2014. godine
Regularna registracija: od 29.novembra 2014. do 16.januara 2015. godine
Rok za predaju radova: 2. februar 2015. godine

Informacije o konkursu

Detaljne informacije o konkursu možete naći na adresi:  http://www.arquideas.net/competition/international-wildlife-center

3