UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

www.belgrade.startupweekend.org

/9.-11. maja 2014/
/Kraljevski Dvor na Dedinju, Beograd/

Pod pokroviteljstvom Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, Startap vikend ponovo dolazi 9. maja u Srbiju, posle veoma uspešnog prošlogodišnjeg predstavljanja u Kraljevskom Dvoru. Bilo da imate poslovnu ideju ili posedujete veštine neophodne za pokretanje uspešnog startapa, ovo je događaj koji ne bi trebalo da propuste preduzetnici, razvojni timovi, stručnjaci za merketing i finansijeri.

Prestolonaslednik Aleksandar koji je bio pokretač ove ideje i koji se raduje svom prisustvu na događaju je izjavio: „Preduzetništvo je od ključne važnosti za ekonomski oporavak i predtsavlja kičmu svake privrede. Srbi sanjaju preduzetničke snove, i ja hoću da im pomognem da ih i ostvare. Bio sam domaćin mnogih događaja vezanih za startape i preduzetništvo tokom godina. Takođe sam sa investitorima širom sveta razgovarao o mogućnostima koje za njih ovde postoje.

Prepoznavanje prilika, talenat i obrazovanje su ključ za preduzetništvo, a mi smo u ovoj zemlji blagosloveni takvim osobinama. A uspeh prošlogodišnjeg startap vikenda pokazuje da će sve to postati naša svakodnevica veoma brzo. Mnogi učesnici prošlogodišnjeg startap vikenda nastavili su svoje projekte. Neki od njih su bili finansirani, dok su drugi nastavili da razvijaju svoje inicijative, i svi su bili veoma srećni postignutim rezultatima.

Mislim da je važno ne samo za naše građane da vide koliko mogu da budu uspešni, već i da svetu pokažu koliko smo talentovani. Ipak, još uvek ima mnogo toga što bi trebalo uraditi. Treba nam više aktivnosti, događaja, obuke i podrške da bismo razvili startap eko sistem. Na primer u oblasti tehnologije, koja je od ključne važnosti, moramo dalje da razvijamo tehničko obrazovanje. Nadam se da će mi se i drugi pridružiti u naporima da od Srbije napravimo vrhunsku startap pozornicu“.

belgrade_startupweekend_01

Prošle godine na prvom startap vikendu talentovani učesnici od preduzetnika do grafičkih dizajnera okupili su se u Kraljevskom Dvoru u Beogradu gde su predano radili na pretvaranju svojih ideja u pravi posao za samo 54 sata. Tada je preko 100 učesnika radilo je na 14 različitih ideja uz pomoć 15 mentora iz različitih oblasti i sve to uz aktivno učešće Kraljevske porodice, koja je bila prisutna tokom celog vikenda i naravno, slušala finalne prezentacije na kraju. Samo jedna od kompanija koja je nastala na događaju je Brides2Bride, koja je ove godine dobila bespovratno 90.000 evra za razvoj biznisa od Fonda za Inovacionu delatnost.

Drugi beogradski Startap vikend je savršena prilika za upoznavanje sa potencijalnim partnerima sa kojima ćete svoju ideju pretvoriti u stvarnost, kao i mogućnost za već postojeće startape da napreduju i dođu do dodatnih izvora finansiranja.

Organizaciju ovog događaja podržali su i članovi Kraljevskog Saveta za preduzetništvo, među kojima su i SPEA i SEE ICT, kao i Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra. Kompanija Ernst i Jang je već drugu godinu za redom zlatni pokrovitelj ovog događaja.

Pobednici će dobiti pozivnicu za učešće na Beogradskom preduzetničkom forumu, konferenciji FundraiseIT, da se predstave na Startit Festu i besplatno učestvuju u Ceed programu, kao i mnogobrojne druge vredne nagrade.

Za prijave i sve dodatne informacije o ovom događaju molimo Vas da pogledate zvaničan sajt događaja, www.belgrade.startupweekend.org ili kontaktirate organizatore preko e-pošte edufond@dvor.rs.