UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prezentacija programa

Pozivaju se studenti Arhitektonskog fakulteta da dođu na prezentaciju programa “Global Citizen”, gde mogu saznati više o programu i uslovima učestvovanja.

Prezentacija će se održati u sredu i četvrtak, 7. i 8. maja 2014. godine, na Fakultetu bezbednosti, FASPER-u, kao i na Filozofskom fakultetu.

Više informacija možete naći na sajtu www.globalcitizen.rs, kao i na Facebook stranici: www.facebook.com/globalcitizenserbia.

Šta je “Global Citizen”?

Program Global Citizen studentske organizacije AIESEC omogućava studentima da kroz volonterski rad u internacionalnom okruženju rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Čini ga mreža projekata širom sveta na teme poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacije mladih i širenja svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava i liderstva. Ovi projekti se realizuju u nevladinim organizacijama, školama, univerzitetima i letnjim kampovima širom sveta.

Učesnici programa su ljudi koji će, po povratku sa volonterskog iskustva, biti proaktivni mladi lideri, pokretači pozitivnih promena u svom okruženju i društvu. Oni stiču iskustvo kroz snalaženje u različitim situacijama i rad u internacionalnom timu tokom volontiranja. Rešavajući određeni društveni problem, oni ostvaruju uticaj na stotine mladih sa kojima rade – na njihove veštine, znanje, način razmišljanja i motivaciju da i sami budu pokretači promena u svom društvu. Samo neke od zemalja u kojima se može učestvovati su Poljska, Rusija, Turska, Egipat, Tunis.

O AIESEC-u

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.

Više informacija možete naći na sledećim linkovima:
http://aiesec.org.rs/
https://www.aiesec.org/