УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Презентација програма

Позивају се студенти Архитектонског факултета да дођу на презентацију програма “Global Citizen”, где могу сазнати више о програму и условима учествовања.

Презентација ће се одржати у среду и четвртак, 7. и 8. маја 2014. године, на Факултету безбедности, ФАСПЕР-у, као и на Филозофском факултету.

Више информација можете наћи на сајту www.globalcitizen.rs, као и на Facebook страници: www.facebook.com/globalcitizenserbia.

Шта је “Global Citizen”?

Програм Global Citizen студентске организације AIESEC омогућава студентима да кроз волонтерски рад у интернационалном окружењу раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Чини га мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукације младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских права и лидерства. Ови пројекти се реализују у невладиним организацијама, школама, универзитетима и летњим камповима широм света.

Учесници програма су људи који ће, по повратку са волонтерског искуства, бити проактивни млади лидери, покретачи позитивних промена у свом окружењу и друштву. Они стичу искуство кроз сналажење у различитим ситуацијама и рад у интернационалном тиму током волонтирања. Решавајући одређени друштвени проблем, они остварују утицај на стотине младих са којима раде – на њихове вештине, знање, начин размишљања и мотивацију да и сами буду покретачи промена у свом друштву. Само неке од земаља у којима се може учествовати су Пољска, Русија, Турска, Египат, Тунис.

О AIESEC-у

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој и остваривање позитивног утицаја на друштво.

Више информација можете наћи на следећим линковима:
http://aiesec.org.rs/
https://www.aiesec.org/