UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Konkurs

Arhiton_o

Otvoren nacionalni konkurs „Arhiton“

Centar za unapređenje životne sredine obaveštava studente i mlade stručnjake da do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu „Arhiton“.

Konkurs ima dve eliminacione runde. U prvoj rundi, stručni Žiri će izabrati do 20 najboljih idejnih rešenja u obe kategorije. U drugoj rundi, 05. juna u Domu omladine Beograda, autori izabranih radova će prezentovati svoja idejna rešenja Žiriju i publici. Na osnovu kriterijuma Konkursa, Žiri će izabrati pobednike u obe kategorije, nakon čega će biti održana ceremonija dodele nagrada koje je obezbedila kompanija Lenovo.

Najbolja idejna rešenja će biti publikovana i izložena u Domu omladine Beograda, u okviru 5. Međunarodnog festivala zelene kulture “Green Fest“ (28-31. oktobar 2014).

„Namera Centra za unapređenje životne sredine je da, kroz konkurs i projekat, promoviše primenu savremenih tehničko-tehnoloških rešenja i napredne koncepte u ozelenjavanju urbanih lokacija kako bi se povećao adaptivni kapacitet lokalnih urbanih zajednica, ali i unapredilo znanje i iskustvo mladih stručnjaka u borbi protiv klimatskih promena.“ – izjavila je Ivana Jovčić, izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine.

Kompletna konkursna dokumentacija može biti preuzeta sa internet prezentacije www.cuzs.org.

Realizaciju nacionalnog konkursa „Arhiton“ i projekta „Klima se menja. A ti?“ podržali su Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda, Arhitektonski i Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, EU info centar, Dom omladine Beograda i kompanija Lenovo.

Konkursni raspis i dokumentacija

Ovde možete pogledati raspis i pravilnik konkursa, preuzeti prijavu za konkurs, kao i formu u kojoj se predaje idejno rešenje: