UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

IFS-serbie

Konkurs

U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu.

Trebalo bi da bude dodeljeno oko dvadeset stipendija koje će pokriti troškove školarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slučajevima…),  života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imaće status „stipendiste Francuske Vlade”:

  • master II, stipendija u trajanju od 10 meseci
  • doktorat, stipendija omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim što bi student trebalo godišnje da provede u Francuskoj 6 meseci, to jest 18 meseci ukupno, u skladu sa ugovorom o komentorstvu između univerziteta u Srbiji i odabranog Univerziteta u Francuskoj.

Pažnja: s obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za  druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj.

Pored stipendija koje dodeljuje Vlada Republike Srbije ili fondacije i udruženja koji postoje u Srbiji, brojne francuske ustanove i preduzeća pružaju mogućnosti za stipendiranje studenata.

Za više informacija: http://www.institutfrancais.rs/srp/06b.html

Krajnji rok za podnošenje kanditatura je 18. mart 2014!

Stipendije za studije u Francuskoj