UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Konferencija: ISSUES? Concerning The Projects Of Peter Eisenman

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 29/09/2013
    Prijave i uplate za konferenciju moguće su do: petka 8. novembra 2013. Zadovoljstvo nam je da najavimo konferenciju/ seriju diskusija sa Piterom Ajzenmanom: ISSUES? Concerning the projects of Peter Eisenman Konferencija se održava u Beogradu, 11. i 12. novembra 2013. godine, u organizaciji Univerziteta u Beogradu - Arhitektonskog fakulteta i Centra za etiku, pravo i primenjenu filozofiju (CELAP). Fokus konferencije je dugotrajan i izuzetan rad arhitekte Pitera Ajzenmana (Peter Eisenman), to je tematizacija skoro pedeset godina njegovog teorijskog i obrazovnog rada i skoro dvadeset pet godina aktivnog učešća u arhitektonskoj praksi. Konferencija ima za cilj da pokrene kritičke rasprave između arhitekata i teoretičara, kroz diskusije o pitanjima koja se kreću od nasleđa renesanse do problema u vezi sa autonomijom discipline i prisustvom digitalnih tehnologija.
  • Architecture Utopia Realism: International Scientific Conference and Exhibition

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 28/09/2013
    International scientific conference A˙U˙R˙ Architecture Utopia Realism was a two-day event, organized by the University of Belgrade – Faculty of Architecture on 3rd and 4th October 2013. The conference hosted renowned scholars reflecting on a number of concepts and issues, such as utopianism, real, realism, social realism, socialist realism, neo-realism, utopian realism, new realism and the like.
  • Održan prijem brucoša 2013/14

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 24/09/2013
    Prijem brucoša Arhitektonskog fakulteta održan je u ponedeljak, 23. septembra 2013, u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta. Pozdravni govor novim studentima arhitekture održao je Dekan Arhitektonskog fakulteta, prof. dr Vladan Đokić. Brucoše su pozdravili i prodekani Arhitektonskog fakulteta, šef studentske službe i student prodekan. Prijemu je prisustvovala i prof. dr Milica Bajić-Brković, kojoj je pripala čast da održi uvodno, prvo predavanje budućim arhitektama. Prijem je uveličao i hor opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
  • BLOK 2013 – Studentski konkurs

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 20/09/2013
    Organizacioni Tim Pete međunarodne Konferencije BLOK, raspisuje javni studentski anketni konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje eksperimentalne kuće, koja se odlikuje – inovativnim rešenjem u pogledu forme, tehnologije, materijala, programa, originalne estetike, i prostorne organizacije.
  • Početak školske godine za brucoše

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 19/09/2013
    Uvodno predavanje i svečani prijem studenata I godine Osnovnih akademskih studija arhitekture 2013/14 održaće se u ponedeljak 23. septembra 2013 godine, u 10 sati, u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta.
  • Javna nabavka br. 5: Nabavka usluga – štampanje časopisa SAJ

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 03/09/2013
    03/09/2013