УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Конференција: ISSUES? Concerning The Projects Of Peter Eisenman

    By Архитектонски факултет_Уредник on 29/09/2013
    Пријаве и уплате за конференцију могуће су до: петка 8. новембра 2013. Задовољство нам је да најавимо конференцију/ серију дискусија са Питером Ајзенманом: ISSUES? Concerning the projects of Peter Eisenman Конференција се одржава у Београду, 11. и 12. новембра 2013. године, у организацији Универзитета у Београду - Архитектонског факултета и Центра за етику, право и примењену филозофију (CELAP). Фокус конференције је дуготрајан и изузетан рад архитекте Питера Ајзенмана (Peter Eisenman), то је тематизација скоро педесет година његовог теоријског и образовног рада и скоро двадесет пет година активног учешћа у архитектонској пракси. Конференција има за циљ да покрене критичке расправе између архитеката и теоретичара, кроз дискусије о питањима која се крећу од наслеђа ренесансе до проблема у вези са аутономијом дисциплине и присуством дигиталних технологија.
  • Architecture Utopia Realism: International Scientific Conference and Exhibition

    By Архитектонски факултет_Уредник on 28/09/2013
    International scientific conference A˙U˙R˙ Architecture Utopia Realism was a two-day event, organized by the University of Belgrade – Faculty of Architecture on 3rd and 4th October 2013. The conference hosted renowned scholars reflecting on a number of concepts and issues, such as utopianism, real, realism, social realism, socialist realism, neo-realism, utopian realism, new realism and the like.
  • Одржан пријем бруцоша 2013/14

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/09/2013
    Пријем бруцоша Архитектонског факултета одржан је у понедељак, 23. септембра 2013, у амфитеатру Архитектонског факултета. Поздравни говор новим студентима архитектуре одржао је Декан Архитектонског факултета, проф. др Владан Ђокић. Бруцоше су поздравили и продекани Архитектонског факултета, шеф студентске службе и студент продекан. Пријему је присуствовала и проф. др Милица Бајић-Брковић, којој је припала част да одржи уводно, прво предавање будућим архитектама. Пријем је увеличао и хор опере Народног позоришта у Београду.
  • БЛОК 2013 – Студентски конкурс

    By Архитектонски факултет_Уредник on 20/09/2013
    Организациони Тим Пете међународне Конференције БЛОК, расписује јавни студентски анкетни конкурс за идејно архитектонско-урбанистичко решење експерименталне куће, која се одликује – иновативним решењем у погледу форме, технологије, материјала, програма, оригиналне естетике, и просторне организације.
  • Почетак школске године за бруцоше

    By Архитектонски факултет_Уредник on 19/09/2013
    Уводно предавање и свечани пријем студената I године Основних академских студија архитектуре 2013/14 одржаће се у понедељак 23. септембра 2013 године, у 10 сати, у амфитеатру Архитектонског факултета.