УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IMG-20231130-WA0046

Завршни транснационални састанак CliCCHE пројекта – Финална конференција Еразмус+ CliCCHE пројекта (климатске промене, градови, заједница и једнакост у здрављу) одржан је 30. новембра и 1. децембра 2023. године у граду Палерму, Италија.

thumbnail_IMG_5323a

У Институту за транслациону фармакологију (IFT) Националног истраживачког савета (CNR) 30.11.2023. одржан је завршни састанак пројекта, коме су присуствовали сви пројектни партнери (UNICAM, CNR IFT, CII, UB, ISCT). Састанак је одржан уз лично присуство и онлајн стримовање. Првог децембра у Сала Ланци Ботаничке баште Универзитета у Палерму одржан је Мултипликативни догађај Е5 – Финална конференција.

thumbnail_IMG_5540a

У пројекту су учествовали домаћи и међународни стручњаци, локалне власти, јавна управа, универзитети, школе, локални актери и грађани. На дводневној међународној конференцији у Палерму представљени су евалуирани и валидирани резултати CliCCHE пројекта. Поред тога, евалуиране су стратегије одрживости пројекта и могући правци сарадње у погледу настављања заједничких истраживачких активности након завршетка CliCCHE пројекта. Ова конференција је помогла у стварању мреже сарадње са личностима из мултидисциплинарно корпуса стручних и научних дисциплина, промовисала је партиципацију грађана и повећала свест о ризицима климатских промена са којима се градови суочавају.

thumbnail_IMG_5585a

Више о мултипликативном догађају:
https://clicche.org/m3-final-transnational-project-meeting/
https://clicche.org/e5-final-conference/