UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Autor fotografije: Bogdan Knežević / na fotografiji: BOJE VODE Dunava (Silosa), Miloš Stojković Minić, 2023. 

Organizatori i učesnici:

Miloš Stojković Minić, Bogdan Knežević, Nevena Petrović, Dušan Stipić Dudvarski (Dudwarszky), Irina Živković  (asistent UB–AF), Jovana Lučić i Jelena Ilić Gajić (asistent UB–AF). Recenzenti: dr Zoran Đukanović, redovni profesorUniverzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet; dr Ivan Šuletić, docent Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet; dr. Nebojša Antešević, naučni saradnik (spoljni član / IAUS), Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije. 


Sreda, 27. septembar 2023. godine, 16.30-18.00 časova, amfiteatar

 

Svrha tribine je razumeti procese strukturalizacije (otvorenih) prostora vodom i uspostavljanje veze između  umetnosti i arhitekture putem vode kao metodološkog alata. Termin za održavanje izložbe je od 15. septembra do 01. oktobra 2023. godine, uz prateći program, tribine i autorsak vođenja, kao i promociju kataloga ovog umetničkog projekta. 

Radovi studenata koji su pretstavljali polaznu tačku daljeg razvoja radova za izložbu, nastali su tokom nastavnog procesa u jesenjem semestru akademske 2022/2023 godine, na predmetu Studio M03A – Projekat (Akvatektorijum: ambijent inspirisan vodom) na drugoj, završnoj, godini Master akademskih studija arhitekture i Studio 07A – Projekat (Akvatektorijum: ambijent inspirisan vodom) na petoj, završnoj, godini Integrisanih akademskih studija arhitekture na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U ovoj akademskoj godini su gostujućih predavači i kritičari u procesima rada na predmetu, a posebno u kasnijoj postprodukciji radova i pratećih radionica sa studenatima tokom priprema za izlaganje radova na izložbi bili su: Miloš Stojković Minić, Bogdan Knežević, Nevena Petrović, Dušan Stipić Dudvarski (Dudwarszky), Irina Živković, Jovana Lučić i Jelena Ilić Gajić. Svi oni su sada u prilici da sa studentima prikažu i sa (gostima/recenzenzima/učesnicima) govore o svojim radovima i tako odgovore na cilj – temu finalne, treće izložbe umetničkog projekta i prateće radionice H3O2: akvatektorijum – staništa budućnosti kroz diskutovanje nastalih umetničkih (prostornih) dela za predmetni prostor –  Silos br. 3 u kulturnom centru Silosi u Beogradu na obali Dunava, gde se umetnički projekat u svom trećem, finlanom, izdanju ove godine realizuje. 

 

Prateći linkovi:

https://www.youtube.com/watch?v=4Mp_iE2YpsA&ab_channel=BrainzTV 

 

Nedelja sa arhitekturom 2023