УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Аутор фотографије др Јелена Ивановић

Организатори и учесници:

др М. Деветаковић, др Ј. Ивановић, др Ђ. Ђорђевић, асист. Ђ. Митровић 


Реч је о радионици дигиталног моделовања геометријске форме коришћењем програма Rhino/Grasshopper. Њен циљ је стицање основних знања и вештина параметарског моделовања и разумевање концепата варијабилности, контроле и аутоматизације у процесу стварања геометрије. Такође, циљ је и да се код полазника, кроз овакав вид дигиталног моделовања, подстакне креативно размишљање и иновативност, што им омогућава развој нових идеја и концепата у својим пројектима. Овом радионицом Факултет скреће пажњу студената и шире стручне јавности на потенцијале савремених приступа параметарском дефинисању геометријске форме, која је у основи трагања за формом (form finding) најсавременијих архитектонских објеката. Као резултат радионице, очекује се серија постера на којима ће полазници предсатвити резултате свог рада на истраживању параметризоване геометријске форме. 

Уводно предавање у Радионицу, одржаће арх. Данило Дангубић, у уторак 26. септембра 2023., 13.00-14.00, у сали 230. Архитекта Данило Дангубић студирао је на престижној АА (Architectural Association, Лондон) и у свом пројектантском опусу, у оквиру студија ДАДА интензивно користи параметарско моделирање. Оснивач је Асоцијације српских архитектонских пракси – АСАП.

 

Пријаву за ову радионицу путем маил-а можете послати на следећу адресу: jelena.ivanovic@arh.bg.ac.rs до понедељка 25.09. у 10 часова. Такође, уколико не стигнете да се пријавите путем маил адресе будите слободни да нас посетите у сали 230 Архитектонског факултета у следећим терминима: 26.09., 27.09., 28.09. и 29.09. са почетком у 16 часова. 

 

Недеља са архитектуром 2023