УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет организатор ISUF 2023 конференције!

U predstojećoj akademskoj nedelji, od 4-9. septembra, Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet biće domaćin i organizator 30. međunarodne konferencij,,International Seminar of Urban Form’’

ISUF Baner

ISUF Конференција представља водећу међународну истраживачку платформу у области студије урбане форме. Полазећи од 20 архитеката, географа, планера и историчара, до више од 600 појединачних и институционалних чланова широм света, ИСУФ представља важну међународну организацију урбане форме како за истраживаче тако и за експерте из праксе. Због своје оријентације на оба ова поља, али и због тридесетогодишње традиције, ISUF 2023 представља својеврсну прилику за преиспитивање тренутних достигнућа у предметној обасти.
Тема ISUF 2023 конференције је успостављена на основу досадашњег искуства и идеја, усмерених ка систематизацији и синтези интелектуалног наслеђа у области урбане форме. У том смислу, Конференција укључује 4 централна тематска оквира која чине истраживачке дихотомије у циљу покретања академске дебате о томе како превести идеје у оперативно знање:

  • Добро у планирању, градски и природни пејзаж
  • Простор културе, заједнички простор и протагонисти
  • Историја идеја и изазова
  • Програмирање и преиспитивање концепата

У овој академској дебати учествоваће преко 250 учесника из целог света, а подршку Организационом одбору којег чине наставници, сарадници и истраживачи са нашег факултета пружиће 40 волонтера – студената.

ISUF 2023 Mapa

Илустрација: Мапа учесника конференције. Извор: ISUF2023 Тим.
Више о самој конференцији можете видети на званичном вебсајту ISUF2023: https://isuf2023.org/