UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

1

Nagrada Annie Spink

Nagrada Annie Spink za izvrsnost u arhitektonskom obrazovanju 2022 – poziv za nominacije
Otvoren je poziv za nominacije za nagradu RIBA Annie Spink za izvrsnost u arhitektonskom obrazovanju 2022.
Bijenalna nagrada Annie Spink se dodeljuje od 2000. godine pojedincima koji su dali izuzetan doprinos arhitektonskom obrazovanju u visokoškolskoj ustanovi sa RIBA akreditovanim programima bilo gde u svetu. Da biste saznali više o ovoj nagradi (uključujući kriterijume podobnosti i potrebne dokumente za nominaciju) posetite www.architecture.com/anniespinkaward.

Krajnji rok za nominacije:  petak, 30. septembra 2022. do 15 časova.

2

Nagrada RIBA Scott Brownrigg

Nagrada RIBA Scott Brownrigg za održivi razvoj finansira istraživanja za rešavanje ekoloških i etičkih pitanja i poboljšanje kvaliteta života zajednica širom sveta. Fond stipendije iznosi 5.000 funti pojedincima ili timovima koji su zainteresovani za razvoj istraživačkih projekata ili praktični rad na temama vezanim za arhitekturu a koje su povezane sa jednim ili više od 17 ciljeva održivog razvoja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.

Krajnji rok za prijave ističe uskoro!  

Prijave se zatvaraju u petak, 24. juna 2022. u 17 časova.

3

RIBA President’s Medals 2022

Obaveštavamo vas da su nominacije za RIBA President’s Medals za 2022. godinu otvorene za arhitektonske škole širom sveta.

Ove nagrade su prvi put dodeljene 1836. godine, i predstavljaju najdugotrajnije i najprestižnije nagrade za arhitektonsko obrazovanje na svetu. Od prvih dana, cilj ovih nagrada je bio da se proslavi doprinos arhitekture društvenom boljitku nagrađivanjem inovacija i kompetencija u arhitektonskom obrazovanju.
Arhitektonski fakultet u Beogradu je pozvan da učestvuje u ovogodišnjim nagradama tako što će nominovati radove u sledećim kategorijama:
• Jedna disertacija kao jedna nominacija za RIBA medalju za disertaciju – rok ističe u petak, 15. jula 2022. godine u 15 časova;
• Najviše dva dizajnerska projekta kao dve različita nominacije za RIBA bronzanu medalju – rok za slanje radova u ovoj kategoriji je 15 časova u petak, 22. jula 2022.godine;
• Najviše dva dizajnerska projekta kao dve različite nominacije za RIBA Srebrnu medalju, – r ok za slanje radova u ovoj kategoriji je 15 časova u petak, 29. jula 2022. godine;

Dodatne informacije dostupne su na linku http://www.presidentsmedals.com/.