UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Asistent

Departman za arhitekturu

Broj kabineta: 252

Uža naučna oblast:
arhitektonsko projektovanje

Oblasti istraživanja:
granične oblasti arhitekture, scenskih i vizuelnih umetnosti i njihova simbioza; metodologija stvaralačkih postupaka

Dejan Todorović (1990), mast. inž. arh. završio je osnovne i master studije arhitekture na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2014. godne, a od 2015. godine student je doktorskih studija Scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Od 2013. godine učestvuje nastavi na projektantskim predmetima osnovnih, master i integrisanih studija Arhitekture i master studija Unutrašnje arhitekture i dizajna, kao saradnik doc. dr Milene Kordić.

Učestvovao je na brojnim međunarodnim i nacionalnim konkursima, izložbama i radionicama iz domena arhitekture i dizajna, među kojima se posebno izdvajaju: prva nagrada na studentskom konkursu Boche Di Leone, prva nagrada na konkursu za Memorijal stradalim radnicima RTS-a (kao saradnik autorskog tima Neoarhitekti) i učešće na izložbi Almost Transparent Blue, u okviru Malta Design Week-a 2014. Jedan je od autora izložbi Belo 115, u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića i Re:Rezidencija, u galeriji Dorćol Platz, a sa svojim umetničkim radom Vidljivo ništa jedan je od autora/učesnika izložbe Suočavanje, koja je u galeriji ŠOK zadruge organizovana kao sastavni deo programa 62. Sterijinog pozorja. Autor je četiri objavljena rada iz kategorije naučnih radova i poglavlja u monografijama, među kojima se posebno ističe rad objavljen u rubrici Scenski dizajn časopisa o pozorišnoj umetnosti – Scena.

Kao jedan od tri izabrana učesnika programa bilateralne kreativne razmene između Srbije i Švedske – Design in Residence ‘15, u organizaciji Švedskog instituta i Nove iskre, bio je korisnik pune stipendije Švedskog instituta za dvomesečni rezidencijalni boravak na Fakultetu za umetnost, kulturu i komunikacije (K3) Univerziteta u Malmeu (Konst, kultur och kommunikation (K3) – Malmö Högskola), a u julu 2017. godine učestvovao je na internacionalnoj radionici Temporary u okviru KotorAPSS (Architecture Prison Summer School) pod mentorstvom umetničkog kolektiva Numen/For Use.

http://dejantodorovic.tumblr.com