UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
 • en
 • sr
 • Kurs 7.1. – Istorija arhitekture i naseljavanja 1

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 11/10/2013
  3. semestar Prikazuje se razvoj arhitekture i naseljavanja u kontekstu uticajnih faktora kao što su vreme, istorijske okolnosti, prirodni, arhitektonski prostor, tipologija i simbolika oblika, odnos arhitekture i drugih umetnosti, sve s ciljem da se ukaže na neophodnu radoznalost duha studenata koji višehiljadugodišnje iskustvo mogu da koriste i u svom stvaralaštvu.
 • Kurs 7.2. – Istorija arhitekture i naseljavanja 2

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  4. semestar Studenti se upoznaju sa složenim procesom razvoja arhitekture i naselja, trajnim vezama između ideja i logike građenja, značenjem i promenljivošću arhitektonskih pojava koje su u stalnom razvoju i transformaciji.
 • Kurs 7.3. – Istorija umetnosti 1

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  3. semestar Cilj nastave je da se studenti upoznaju sa osnovama istorije umetnosti, koje uključuju teorijske aspekte proučavanja umetnosti i vizuelne kulture, od praistorije do početka novog veka. Cilj nastave na predmetu podrazumeva da studenti budu osposobljeni za samostalno identifikovanje, deskripciju i objašnjenje umetničkih dela i umetničkih procesa u datom istorijskom razdoblju i to na dva koloseka: putem analize umetničkog dela i interpretacije istorijskog procesa. U procesu nastave sistematski se razrađuju pitanja vizuelnog identiteta umetnosti, odnosa umetnosti i teorije, odnosa između vizuelnih umetnosti i arhitekture, odnosa između umetnosti i nauke, kulturoloških aspekata umetnosti, te društvenih i političkih funkcija umetnosti.
 • Kurs 7.4. – Istorija umetnosti 2

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  4. semestar Cilj nastave je da se studenti upoznaju sa osnovama istorije umetnosti, koje uključuju teorijske aspekte proučavanja umetnosti i vizuelne kulture, od praistorije do početka novog veka. Cilj nastave na predmetu podrazumeva da studenti budu osposobljeni za samostalno identifikovanje, deskripciju i objašnjenje umetničkih dela i umetničkih procesa u datom istorijskom razdoblju i to na dva koloseka: putem analize umetničkog dela i interpretacije istorijskog procesa.