UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
 • en
 • sr
 • Kurs 12.1. – Arhitektonske konstrukcije 2

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  3. semestar Upoznavanje sa savremenim principima i metodama projektovanja materijalizacije arhitektonskih objekata sa armiranobetonskom nosećom konstrukcijom livenom na licu mesta i metalnom nosećom konstrukcijom. Upućivanje u logiku projektovanja i različite mogućnosti materijalizacije fasada u pogledu vrste materijala i tehnike gradnje. Upoznavanje sa lakim montažno-demontažnim pregradnim zidovima i spuštenim plafonima. Studenti se upoznaju sa sadržajem tehničke dokumentacije. Znanja stečena na ovom predmetu se primenjuju na Studijskom projektu 2 – arhitektonske konstrukcije.
 • Kurs 12.2. – Arhitektonska fizika

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  4. semestar Upoznavanje studenata sa osnovnim pojmovima i oblicima komfora u objektu u svetlu fizičkih fenomena kojima je objekat izložen. Za svaki od fizičkih fenomena kojima se ovaj predmet bavi, analizira se: njegova fiziološka osnova, parametri i granice datog komfora, kao i mere kojima se on obezbeđuje u objektu, uz osvrt na karakteristična svojstva materijala bitna za obezbeđenje svakog od oblika komfora.
 • Kurs 12.3. – Instalacije u arhitekturi

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/10/2013
  4. semestar Sagledavanje arhitektonskog objekta u celini i implementacija instalacionih mreža u arhitektonski objekat, uz uvažavanje konstruktivnog sistema. Upoznavanje studenata sa instalacionim potrebama objekata različitih namena. Tako studenti stiču osnovna znanja o instalacionim sistemima koji omogućavaju neophodan komfor u različitim objektima, kao i prostoru koji je neophodno obezbediti za njihovo adekvatno funkcionisanje.