УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Додела награде “Александар Дероко” и изложба „Модерна Београда – архитектонска баштина престонице“ у петак, 01.09.2023. године у 19 часова у УК „Пароброд“

Dodela nagrade 70x100 2023_page-0001 (003)

УК „Пароброд установио је бијеналну награду „Александар Дероко“ 2021. године, и она се додељује други пут, с циљем да подржи ауторе који су дали јединствен, аутентичан допринос култури на Општини Стари град.

Жири у саставу: проф. Бранислав Митровић, академик и професор на Архитектонском факултету, проф; Растко Ћирић, илустратор и професор на Факултету примењених уметности; др Марина Павловић, историчарка архитектуре и заменица директора Завода за заштиту споменика културе града Београда и др Марија Павловић, историчарка уметности и директорка УК „Пароброд“, изабрали су добитника.

Новчани износ награде је 120.000 динара, а подршку је дала Општина Стари град.

Том приликом за посетиоце ће бити отворена изложба „Модерна Београда – архитектонска баштина престонице“, која је први пут приказана у години европског културног наслеђа као централни део програма Завода за заштиту споменика културе града Београда у оквиру манифестације Дани европске баштине 2018. у Београду а касније и у Српском културном центру у Паризу.

3454