UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Konkurs NTI

Pozivamo sve zainteresovane studente, kao i ostale zainteresovane, da se jave na konkurs „Izrada novog vizuelnog identiteta Instituta Nikola Tesla“. Konkurs će trajati do 13.06.2023. godine, a svu potrebnu dokumentaciju je potrebno dostaviti u elektronskom formatu na sledećem linku.

Prilikom izrade vizuelnog identiteta potrebno je voditi računa o bogatoj istoriji Instituta i njegovoj povezanosti sa Nikolom Teslom. Trenutni znak, kao i prethodno korišćene (još od 50-ih godina prošlog veka) možete pogledati na sledećem linku. Vizuelni identitet treba da sardži dizajn novog, modernog logoa u srpskoj verziji (ćirilica i latinica), kao i u engleskoj verziji. Pored toga, vizuelni identitet podrazumeva odabir paleta boja i stila fonta, kao i dizajn memoranduma, fascikli, koverti, vizit karti i imejl potpisa.

Prilikom izrade, neophodno je obratiti pažnju na sledeće tehničke detalje:

  1. Skraćeni naziv Instituta na engleskom jeziku glasi NTI.
  2. Ukoliko se koristi skraćeni naziv za potrebe znaka, koristite NTI i za srpski i za engleski jezik.
  3.  Za potrebe izrade logotipa, zvanični skraćeni naziv Instituta na srpskom jeziku je Institut Nikola Tesla AD, dok je na engleskom Nikola Tesla Institute.
  4. Za potrebe izrade memoranduma, zvanični naziv Instituta na srpskom jeziku je ELEKTROTEHNIČKI INSTITUT NIKOLA TESLA AKCIONARSKO DRUŠTVO BEOGRAD, dok je na engleskom ELECTRICAL ENGINEERING INSTITUTE NIKOLA TESLA JOINT STOCK COMPANY BELGRADE.

Molimo Vas da sve potrebne fajlove dostavite i u vektorskom obliku. Dodatni uslov konkursa je da pobednički dizajn pripada Institutu Nikola Tesla.

Primer izrade vizuelnog identiteta možete preuzeti OVDE.

Nakon završetka konkursa, biće organizovano glasanje za najbolje predloge koji će ući u naredni krug. Glasanje će biti obavljeno preko zvaničnih društvenih mreža Instituta, kao i u okviru radne zajednice samog Instituta. Nakon odabira užeg kruga predloga, biće formirana komisija koja će pored članova instituta sadržati i članove iz oblasti umetnosti i digitalnog marketinga, koji će proglasiti pobednika konkursa. Proglašenje pobednika i dodela nagrade će biti na svečanoj ceremoniji u julu 2023. godine, o čemu će kandidati biti naknadno obavešteni. Pobednik konkursa će dobiti pismo preporuke od strane Instituta kao i novčanu nagradu u iznosu od 100.000,00 RSD.

Institut Nikola Tesla je osnovan 28. maja 1936. godine u Beogradu, sa idejom da se podigne „jedan Institut pod imenom Nikole Tesle, koji bi pokazao da naš narod zna da ceni Tesline zasluge i da je sposoban da novim generacijama pruži mogućnost da u jednom velikom Institutu od internacionalnog značaja sarađuju na poljima nauke i tehnike kojima je Tesla postavio osnove“. Samu ideju o osnivanju Instituta je podržao i Nikola Tesla, koji se oglasio u nekoliko pisanih poruka u kojima je proročanski nagovestio korisnost i plodotvornost postojanja takve institucije. Upravo zato, je Institut proglašen osnovanim na Svečanoj akademiji, koja je održana povodom proslave 80. rođendana Nikole Tesle. Danas se organizacija istraživačkog razvojnog rada Instituta odvija u četiri centra: Centar za elektroenergetske sisteme, Centar za automatiku i regulaciju, Centar za elektroenergetske objekte, Centar za elektromerenja, kao i kroz akreditovanu Laboratoriju za ispitivanje i etaloniranje. U toku višedecenijskog uspešnog razvoja Institut je primio veliki broj Diploma, Povelja, Zahvalnica za naučni i stručni rad, a posebno za uvek iskazanu spremnost za bilateralnu i multilateralnu saradnju. Više o Institutu možete pročitati na sledećem linku.

Rok za podnošenje prijava: 13.06.2023. godine

Proglašenje pobednika: Jul 2023. godine

Primer vizualnog identiteta možete preuzeti OVDE.

Dodatne informacije možete dobiti na office@ic.etf.bg.ac.rs sa naznakom Konkurs NTI.