UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Semestralna izložba – Studio 03a – Razvoj projekta / koordinator studijske celine arh. Dragan Marčetić, v. prof.

SO3

Pozivamo sve studente, članove porodica i prijatelje naših studenata, buduće studente, kao i širu javnost, da pogledaju izložbu – rezultate rada studenata druge godine osnovnih i integrisanih akademskih studija arhitekture na predmetima iz jesenjeg semestra školske 2022/23 godine:

OASA/IASA Semestralna izložba – Studio 03a – Razvoj projekta, koordinator studijske celine arh. Dragan Marčetić, v. prof.

”Osnovni cilj predmeta je istraživanje i sticanje projektantskih veština kroz arhitektonsko-urbanistički projekat složenijeg programa i tehnologije, koje se bazira na sadržajima koji predstavljaju dopunu višeporodičnom stanovanju. Objekat koji je predmet projekta pripada grupaciji objekata tipologije poslovnih i/ili komercijalnih sadržaja, uz mogućnost dopunskih sadržaja u zavisnosti od projektantskog pristupa.

Koncipiran kao projektantski zadatak koji se metodološki obrađuje u procesu projektovanja objekata komplementarnih sadržaja postojećeg višeporodičnog stanovanja u okruženju, rad na projektu podrazumeva inkorporiranje savremenih rešenja na delove zatečenih arhitektonsko-urbanističkih sklopova. Prolazeći kroz različite segmente projektantskog procesa studenti stiču znanja o faktorima relevantnim za formiranje arhitektonskog rešenja, uz razumevanje odnosa zadate funkcije prema postojećim vrednostima.” – izvod iz kurikuluma predmeta

Izložba se održava u periodu od 6-10 februara 2023. godine, u prostoru Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73, na drugom spratu, u hodniku ispred sala 219-222.

Dobrodošli!