УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

SAJT-objava-poslednja-slika

Позивамо Вас на Конференцију ДАНИ ДОБРЕ ПРАКСЕ 13. и 16. септембра 2022. године, која ће кроз низ панела и дискусија, покушати да одговори на питање Како креирамо добру праксу у контексту одрживог развоја. За присуство Конференцији неопходна је РЕГИСТРАЦИЈА у оквиру које можете да одаберете начин присуства Конференцији (за Дан 1 потребно одабрати и начин присуства: уживо или онлине).

Дан 1 – уторак, 13. 9. 2022.
Први дан Конференције одржаће се хибридно (онлине и уживо), од 9 до 16 часова у сали домаћина Привредне Коморе Србије (Ресавска 15, Београд).
Програм дана подељен је на следеће панеле:
– Зеленило и биодиверзитет у планирању
– Аспекти зелене градње на конкурсима
– Обновљиви извори енергије – могућности енергетске уштеде
– Сертификовани објекти и бенефити
– Додела захвалница

Дан 2 – петак, 16. 9. 2022.
Други дан Конференције одржаће се уживо, од 10 до 13 часова у Свечаној сали Грађевинског Факултета – Универзитет у Београду (Булевар краља Александра 73, 1. спрат, Београд) у партнерству са Грађевинским и Архитектонским факултетом, Универзитета у Београду.
Програм дана се реализује кроз Панел дискусију – Присуство добре праксе у грађевинском сектору:
– Увод у тему дискусије (уводни говорници)
– Дискусија (аудиторијум – интерактивно)

Конференција се одржава у оквиру Светске Недеље Зелене Градње 2022. WGBW је годишња прилика да се на недељу дана окупимо око најбитнијег питања – како да створимо бољу изграђену средину, са фокусом на људе. Ова глобална иницијатива је под слоганом овогодишње кампање #BuildingforEveryone.

Такође, 14. 9. 2022. од 12.30 часова, #WGBW2022 се обележава обиласком зелено сертификованих објеката комплекса Навигатор 1 и 2 за које је неопходно да се попуни ПРИЈАВА.

Активности су видљиве на светској Мапи активности током WGBW2022.