UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
41_MOTOVUN_2022_POSTER_EN_1

Otvorene su prijave za učestvovanje u 41. međunarodnoj letnjoj školi arhitekture u Motovunu – Tradicija, kreativnost i održivost, koja će se održati od 4. – 10. avgusta, verovatno virtualno, odnosno hibridno kao prethodne dve godine, u kombinaciji na daljinu (online) s javljanjima uživo iz Motovuna i drugih destinacija u Istri i svetu.

U okviru programa Škole odvija se izborni kolegijum Tradicija, kreativnost i održivost. Učesnici će biti predavači i studenti iz Hrvatske i inostranstva. Prema modelu semestralnog kolegija, održaće se 15 predavanja uz rad na projektima koji su na lokacijama u Motovunu. Nekoliko proteklih godina je primarno projektovanje interpolacija iznad i ispod zemlje kako bi se očuvali rietki neizgrađeni prostori u svrhu slobodnih vizura iz pešačkih perspektiva i omogućilo bioklimatsko provetravanje ulica u gustoj srednjovekovnoj matrici grada.

Kao i prethodnih godina, predviđeno je ulestvovanje predavača i studenta iz zemalja u bliskom okruženju Istre – iz Slovenije, Italije, Austrije iz drugih država Evrope, a pozvani su i predavači iz SAD-a, Kanade i Japana. U prethodne dve godine online komunikacija nas je na svojevrstan način jako približila. Bitno se smanjio trošak učešća, jer nažalost, fizički nismo putovali do Motovuna i po prvi put od postoja- nja Škole u njemu fizički nismo boravili, ali na taj način sprečen je epidemijski rizik i zadržana je odgovornost. Ostvareni su vrlo dobri rezultati, kvalitetna komunikacija i saradnja.

MOTOVUN_STUDY_CENTER_RAZGLEDNICA_DESIGN_LJ_MISCEVIC

Tradicionalni program, koji će i ove godine biti ostvaren, čine predavanja, radionica – projekat i prezentacija, eventualno i dodatne aktivnosti, kako bi izborni kurs Tradicija, kreativnost i održivost zadržao dosadašnji dugogodišnji kontinuitet i legitimitet.
U slučaju online realizacije može biti održan stručni obilazak Motovuna uz kratka javljanja s drugih destinacija u Istri kao prethodne dve godine.

Predavači koji su tradicionalni partneri Škole, kao i prošle godine, izrazili su veliko raost što se usprkos nastavku pandemije i nepredvidivih epidemioloških mera, planira održavanje Škole pa su i za ovu godinu izrazili želju za učešćem u predavanjima i u radionici.

Rok za registraciju je 1. avgust 2022. godine.

Za prijavu je potrebno poslati mejl sa biografijom.

Kontakt: www.arhitekt.hr   www.kpk.hr   miscevic@arhitekt.hr   motovun@arhitekt.hr   +385 230940