UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AUF-720x400

Univerzitetska agencija za Frankofoniju (AUF) raspisala je konkurs za stipendije za međunarodnu mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse.

​Studenti koji govore francuski jezik (minimalni nivo znanja B1) i koji nisu već bili stipendisti Univerzitetske
 agencije za frankofoniju (AUF), pozivaju se da se prijave za međunarodnu mobilnost radi obavljanja stručne prakse kako bi iskoristili svoje veštine i znanja na radnom mestu, u cilju profesionalne integracije.

Međunarodna mobilnost radi obavljanja stručne prakse studenata odobrava se u trajanju od 1 do 3 meseca i može se realizovati u periodu od 18. aprila do 17. decembra 2022. godine. Studenti završnih godina studija moraju praksu da završe do kraja 2021/2022 školske godine (do 30. septembra 2022. godine).

Praksa mora biti priznata kao deo studijakog programa kandidata, što na Univerzitetu u Beogradu podrazumeva unapred zaključen Ugovor o obavljanju stručne prakse između matičnog fakulteta studenta i poslodavca. Model možete pronaći na sajtu Univerziteta u Beogradu, na sledećem linku: https://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/univ-propisi.php (obrazac 3 u okviru Pravilnika o mobilnosti studenata i prenošenju ESPB bodova).

Kandidati sami moraju da pronađu poslodavca van svoje zemlje (zemlje prebivališta). Potrebno je da im tokom prakse radni jezik bude francuski i da za potrebe konkursa od potencijanog poslodavca dobiju potvrdu o prijemu.

Podrška AUF-a pokriva prevoz, mesečnu naknadu i zdravstveno osiguranje.

Na sledećem linku možete pronaći više informacija o uslovima konkursa:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-regional-candidatures-2022-mobilites-de-stage-professionnel-linternational/

Poziv za prijave je otvoren od 20. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.