UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

IMG-7028

Obaveštavamo vas da je ostalo još nedelju dana da pogledate izložbu u severnom Arsenalu u Veneciji na kojoj među poznatim umetnicima iz celog sveta izlaže i naš kolega, docent dr Andrej Josifovski.

U februaru ove godine Andrej je izabran za finalistu prestižne Arte Laguna Prize 15  izložbe u kategoriji skulptura i instalacija sa radom „Zlatni cvet“.

Kako piše u obrazloženju žirija, radovi Andreja Josifovskog, zajedno sa 120 radova koji su izloženi, imaju zadatak da predstavljaju mapu aktuelne međunarodne savremene umetničke scene.
Umetnički rad Andreja Josifovskog odabran je, među više od 12.000 radova prijavljenih na konkurs, od strane žirija koji su činili značajni kritičari i kustosi: Matteo Galbiati (Italija) – likovni kritičar i kustos; Marcus Fairs (Ujedinjeno Kraljevstvo) – Osnivač i glavni urednik Dezeen-a; Tošijuki Kita (Japan) – japanski dizajner, nagrađen ADI nagradom za životno delo „Compasso d’Oro alla carriera internazionale”.

Arte Laguna nagrada je međunarodno umetničko takmičenje koje se održava svake godine u Veneciji.
Kolektivna izložba Arte Laguna Prize 15  organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Italije i Ministarstva kulture Italije.

Izložba je otvorena 2.10.2021., a zatvara se u nedelju 21.11.2021.

IMG-3829

15

7

IMG-7019