UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

image002

Sa idejom da doprinese vidljivosti rada vizuelnih umetnika i umetnica u godini u kojoj je njegova dostupnost svedena na minimum, ali i kako bi osnažila domaće autore i autorke da razmišljaju u pravcu stvaranja u javnom prostoru, platforma “Rekonstrukcija” poziva vizuelne umetnike i umetnice koji nemaju iskustva u solikavanju murala i drugih intervencija na ulici, da se prijave na konkurs i u  saradnji sa iskusnim uličnim umetnicima i umetnicama – Barbarom Dimić, Snout-om i TKV, realizuju zajednički mural u okviru ovogodišnjeg Festivala umetnosti na ulici “Rekonstrukcija”.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji se izražavaju u polju vizuelne umetnosti, a žele da se oprobaju u realizaciji radova u javnom prostoru. Prijava treba da sadrži ime i prezime autora ili autorke, godinu rođenja i mesto boravka, portfolio koji sadrži pet radova u PDF formatu (fajl ne veći od 10MB), tehnike, formate i godinu nastanka priloženih radova, kratku umetničku biografiju i motivaciono pismo.

Prijave se šalju na  hello@festivalrekonstrukcija.com, a rok za slanje je 12. septembar 2020. godine. Nekompetentne i nepravovremeno pristigle prijave neće biti razmatrane.

Odabrani umetnici i umetnice će sa mentorima-saradnicima napraviti zajedničku skicu, a zatim će poslednjeg vikenda septembra 2020. realizovati murale malih formata na odabranim zidovima u centralnoj zoni Beograda.

Pratite novost u vezi sa konkursom na: https://www.facebook.com/events/308370597282722/

SNOUT-Dorćol_Photo Credit Aleksandar Đalek Đorđević - Beogradski grafiti TKV-Čavketov-pasaž-2018-Granice_Photo Credit Aleksandar Đalek Đorđević - Beogradski grafiti Kiška studio aka Barbara Dimić i Tijana Tripković_Photo credit Ognjen Ranković