УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Омаж заједништву – 29. међународна летња школа архитектуре, Архитектонски факултет, Универзитет Ћирило и Методије – Скопље

icht

Међународна летња школа архитектуре била је континуирано организована 28 година заредом. [Организована је чак и под веома осетљивим условима током војних сукоба 2001. године.] Окупила је више од 800 студената и више од 100 архитеката из целог света, међу којима су Александер Бродски, Сами Ринтала, Петер Вилсон и друга значајна имена.

29. Летња школе архитектуре ће ове године бити организована у алтернативном формату. Одлука је донета упркос томе што је немогуће заменити аутентично искуство привременог колектива између студената и предавача у подножју прелепог архитектонског и природног пејзажа македонског села Лазарополе али имајући у виду препоруке социјалног дистанцирање и непријатности које би могући ризици донели.

Алтернативни формат 29. Летње школе архитектуре биће одржан у периоду између 16. јула и 1. септембра, почевши од покретања међународног студентског такмичења. Такмичење ће пратити више едукативних активности које играју улогу ширења перцепције ученика о начину на који архитектура успоставља заједништво. Садржај ће се појавити на веб сајту Архитектонског факултета Универзитета Ћирило и Методије – Скопље, и пратећим профилима на друштвеним медијима, у облику синхроних и асинхроних адреса и илустративног интерактивног „Атласа заједништва“.

Више информација на линку http://www.arh.ukim.edu.mk/index.php/mk/2013-12-19-17-54-31/2020