UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Omaž zajedništvu – 29. međunarodna letnja škola arhitekture, Arhitektonski fakultet, Univerzitet Ćirilo i Metodije – Skoplje

icht

Međunarodna letnja škola arhitekture bila je kontinuirano organizovana 28 godina zaredom. [Organizovana je čak i pod veoma osetljivim uslovima tokom vojnih sukoba 2001. godine.] Okupila je više od 800 studenata i više od 100 arhitekata iz celog sveta, među kojima su Aleksander Brodski, Sami Rintala, Peter Vilson i druga značajna imena.

29. Letnja škole arhitekture će ove godine biti organizovana u alternativnom formatu. Odluka je doneta uprkos tome što je nemoguće zameniti autentično iskustvo privremenog kolektiva između studenata i predavača u podnožju prelepog arhitektonskog i prirodnog pejzaža makedonskog sela Lazaropole ali imajući u vidu preporuke socijalnog distanciranje i neprijatnosti koje bi mogući rizici doneli.

Alternativni format 29. Letnje škole arhitekture biće održan u periodu između 16. jula i 1. septembra, počevši od pokretanja međunarodnog studentskog takmičenja. Takmičenje će pratiti više edukativnih aktivnosti koje igraju ulogu širenja percepcije učenika o načinu na koji arhitektura uspostavlja zajedništvo. Sadržaj će se pojaviti na veb sajtu Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Ćirilo i Metodije – Skoplje, i pratećim profilima na društvenim medijima, u obliku sinhronih i asinhronih adresa i ilustrativnog interaktivnog „Atlasa zajedništva“.

Više informacija na linku http://www.arh.ukim.edu.mk/index.php/mk/2013-12-19-17-54-31/2020