UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

1 (1)

EASA – European Architecture Students’ Assembly – je najveća nezavisna mreža studenata arhitekture stvorena da obezbedi platformu za kulturnu i edukativnu razmenu, povezujući studente i mlade profesionalce iz svih evropskih zemalja i sveta.

Glavni događaj je dvonedeljna letnja škola arhitekture koja kroz radionice, predavanja i diskusije istražuje anualnu temu skupa.

 

EASA 2020. će se održati u Estoniji (Valga) pod temom Apathy.

https://easaestonia.ee/

EASA 2021. će se održati u Srbiji (Kragujevac) pod temomReality.

https://www.facebook.com/easasrbija/

 

Pored glavnog letnjeg skupa postoji i sporadično organizovan SESAM skup(Small European Students of Architecture Meeting).

SESAM se ove godine održava na proleće u Ukrajini (Slavutič) pod temom Poliklinika u trajanju od 11 dana.

MIXED FEELINGS je inspirativno-informativna serija događaja namenjena studentima i mladim profesionalcima iz oblasti arhitekture kao i drugih srodnih struka. Ideja je da se istraži status kvo emotivnog spektruma koji gajimo prema učešću u sopstvenom obrazovanju, studentskom aktivizmu, saradnji između studenata/struka/škola/gradova, generalnom stanju stvari i nama samima.

 

Prvi u nizu u okviru ove serije događaja je EASA Info Evening i baviće se predstavljanjem EASA zajednice i predstojećih EASA skupova. Kroz filmsko veče praćeno interaktivnim prezentacijama i kreativnim diskusijama razmenićemo informacije i iskustva o modelima alternativne edukacije i saradnje koji su nastali u okviru EASA mreže.

 

Svi zainteresovani da se upoznaju sa aktivnostima u okviru EASA-e, kao i predstojećim letnjim skupovima, su pozvani da nam se pridruže 13. i 14. februara u sali 200 Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

https://flic.kr/p/2h6NaVQ  – zvanični aftermuvi, re:EASA, Rijeka, 2018

https://flic.kr/p/2h5MmoC  – zvanični aftermuvi, EASA:Tourist, Villars-sur-Ollon, 2018

2