UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Map March 2019-page-001

European Heritage Volunteers (EVH) – Nemačka volonterska organizacija aktivna više od dvadeset godina u polju kulturne baštine ima za cilj da svojim delovanjem kroz praktične i obrazovne projekte uspostavi vezu između volonterskog rada i kulturne baštine. Projekti su organizovani u saradnji sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama i namenjeni su kako profesionalcima tako i amaterima koji nemaju prethodne veštine ili znanja u oblasti kulturne baštine.

Cilj projekata je skretanje pažnje javnosti na važnost delovanja i aktivizma u očuvanju, obnovi i revitalizaciji baštine. Kroz volonterski rad na projektima omogućava se umrežavanje mladih stručnjaka širom Evrope, razmenjuju se iskustva, ideje i podstiče interakcija. Teme projekata su veoma raznolike kao i lokacije na kojima se održavaju a nalaze se širom Evrope, od Portugala na zapadu do Jermenije na istoku i od Rusije na severu do Italije na jugu.

Prezentacija programa će se održati 29. novembra 2019. godine od 17 do 18 časova, u Sali 254 u okviru nastave na predmetu Opšta metodologija istraživanja, dr Ana Nikezić, vanredni profesor. Pozivaju se svi zainteresovani studenti.

Više informacija o projektima možete naći na sledećem linku: https://www.heritagevolunteers.eu

Za dodatne informacije obratite se na sledeći e-mail: info@heritagevolunteers.eu