UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

British-Scholarship-Trust-2019

Britanska fondacija (British Scholarship Trust) je zadužbina koja svojim stipendijama omogućava susret između Britanskih i mladih, talentovanih istraživača sa teritorije bivše Jugoslavije. Cilj Fondacije je da podstakne sticanje i razmenu znanja i veština potrebnih za razvoj mladih istraživača kao i da podstakne veštinu kritičkog mišljenja u različitim naučnim disciplinama.

Britanska fondacija (British Scholarship Trust) dodeljuje stipendije postdiplomcima sa teritorije bivše Jugoslavije za obavljanje specijalističkih studija u Velikoj Britaniji. Nivo studija – master studije i doktorske studije. Godišnje se dodeli 10 do 15 stipendija. Trajanje stipendije je od 1 do 3 meseca.

Stipendija od 900 funti mesečno za studijski borvak izvan Londona, odnosno 1000 funti za kandidate na studijama u Londonu namenjena je za troškove života. Stipendije ne pokrivaju troškove školarine. Troškove puta snose zainteresovani kandidati ili njihova matična institucija. Zainteresovani kandidati moraju imati manje od 30 godina u vreme početka studijskog boravka. Stipendije se dodeljuju na osnovu akademskih zasluga, poznavanja engleskog jezika, sposobnosti da predloženo istraživanje realizujete tokom istraživačkog boravka u Velikoj Britaniji i potencijalne koristi posete vašem istraživanju i matičnoj instituciji.

Prijavni formular možete naći na stranici Britanske fondacije (British Scholarship Trust).

Prijave treba dostaviti na adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnolšog razvoja Republike Srbije, Sektor za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu saradnju, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd

Rok za prijavu: 18. mart 2019.

Raspis konkursa: British Scholarship Trust 2019