UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Galerija-Pro3or-O3ONE-Art-space-project

O3ONE-Art-space-project_logo

Projekat O3ONE, Štab i Kulturforum ODKR objavljuju otvoreni javni konkurs za mlade umetnike i kustose za samostalne, grupne i autorske izložbe i projekte u oblastima likovnih umetnosti i umetnosti proširenih medija za izlaganje u galeriji Pro3or u 2019. godini. Konkurs je otvoren od 22.11.2018. do 22.01.2019. godine.

Izlagački program Galerije Pro3or u 2019. godini se realizuje pod naslovom “ČIN UMETNOSTI“, kao kreativno konceptualnim okvirom pod kojim će urednički tim dati prednost delima i postavkama koje se umetničkim sredstvima obraćuju aktuelnim temama značajnim za održivi društveni i kulturni razvoj u Srbiji.

U ekspanziji informacija svedoci smo do sada neviđenog kvantiteta sadržaja sa formalnim odlikama umetnosti gde nije jasno da li je u pitanju umetnost budućnosti u nastajanju, ili upravo kraj umetnosti kao takve. Umetnost kao da se nalazi u krizi vrednosti u kojoj se povlači u ograničene sfere posvećenih, odnosno postepeno se gasi kao istorijski preživljena praksa.

Ipak čini se da postoji kvalitativna razlika između onoga što nazivamo umetnost i onoga što čini estetske nadražaje savremenog sveta informacija. Mi tu razliku naslućujemo, iako samo kao tezu, i na nama je da je uvek iznova formulišemo makar i da samu formulaciju nikada ne izvedemo do kraja.

Po njoj se umetničko delo izdvaja od svih ostalih dela uopšte jer od samog svog početka ima umetničku nameru. Ta razlika mogla bi da glasi “ČIN UMETNOSTI”.

Opšti uslovi konkursa:

  1. Pravo učešća na konkursu imaju umetnici i kustosi uzrasta do 40 godina starosti.
  2. Konkurs je otvoren do 22. januara 2019. godine.
  3. Prihvataju se konkursni predlozi za samstalne, grupne i autorske izložbe.
  4. Prihvataju se konkursni predlozi u svim oblastima likovnih umetnosti i umetnosti proširenih medija.
  5. Izlagački termin traje najduže do 14 dana.
  6. Galerija Pro3or obezbeđuje prostor, podršku u tehničkoj realizaciji postavke, prateći štampani materijal (flajer i plakat) i promociju u medijima i na društvenim mrežama.
  7. Predlagači su obavezni da obezbede transport i montažu odnosno demontažu.
  8. Prijave na konkurs se dostavljaju elektronskom poštom na mejl adresu info@pro3or.org sa naznakom: “Prijava na konkurs Galerije Pro3or 2019“.
  9. Prijava treba da sadrži:

– Lične podatke podnosioca predloga (ime i prezime, kontakt podaci).
– Kratku profesionalnu biografiju (do 150 reči) i referentnu listu izložbi i projekata.
– Ličnu fotografiju (portret).
– Kratak opis izložbe ili umetničkog projekta koji se predlaže. (do 300 reči)
– Izbor do 10 fotografija radova ili drugi odgovarajući materijal neophodan za sagledavanje konkursnog predloga (fotografije radova, video zapisi, skice, nacrti i modeli za instalacije i dr.)
– Tehničku listu potrebne opreme. Ukoliko je potrebno priložiti i tehnički opis sa planom montaže (do 300 reči).
– Svi potrebni dokumenti treba da se spakuju u PDF fajl sa ličnim imenom podnosioca i “Konkurs 2019″.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. februara 2019. godine na internet prezentacijama Galerije Pro3or, O3one Project-a i Kulturforuma ODKR.

Galerija Pro3or i urednički tim zadržavaju pravo na naknadne izmene plana i programa.

Oglas-Prozor-v4