UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – treći ciklus (novembar 2018 – januar 2019.)

Strucna_praksa_2018_opt

Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva studente Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Rudarsko – geološkog, Fakulteta bezbednosti, FON-a, Pravnog, Matematičkog, Geografskog, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Filološkog, Fakulteta političkih nauka da se prijave za obavljanje stručne prakse u sektorima i organima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva.

U trećem i poslednjem ovogodišnjem ciklusu (novembar 2018 – januar 2019.) planirana je realizacija prakse za ukupno 170 studenata. Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Aerodrom Nikola Tesla“, „Infrastruktura Železnice Srbije“, kao i sektori i organi Ministarstva.

Prijavljivanje za treći ciklus stručne prakse traje do 14. oktobra 2018. (14. oktobar u 23:59) i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu http://www.studentskapraksa.com/. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u ovom ciklusu, moći će da je obave tokom perioda od 1. novembra 2018. godine do 31. januara 2019. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom na osnovu potpisanog protokola o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Institucije koje učestvuju u programu saradnje su:
1. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
2. Agencija za bezbednost saobraćaja
3. Građevinska direkcija Srbije
4. Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidb
5. Agencija za upravljanje lukama
6. Srbija Kargo
7. Er Srbija
8. JAT Tehnika
9. Saobraćajni institut CIP
10. Železnice Srbije
11. Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd
12. Infrastruktura Železnice Srbije
13. Direkcija za vodne puteve
14. Direkcija za železnice
15. Republički geodetski zavod

OTVORENA MESTA ZA STUDENTE ARHITEKTONSKOG FAKULTETA

Centar-za-razvoj-karijere_header