UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Startup-Vizual-za-Prijave_2018_opt

StartUp_centar_logo_opt

Izvor vesti: http://startupcentar.rs/prijave/

Startup centar prima nove timove da razvijaju svoje ideje!

Imate odličnu ideju, ali vam nedostaju znanja da pokrenete svoju kompaniju? Mentorski program Startup centra na Ekonomskom fakultetu je vaše svetlo na kraju tunela.

Otvorili smo prijave za novu generaciju timova koji će raditi na validaciji svoje biznis ideje. Primamo tri nova tima da sa iskusnim mentorima i predavačima iz startup zajednice i kompanije “MVP Workshop” razviju svoj minimalni proizvod, istraže tržište, potencijalne kupce, konkurenciju, i naprave strategije rasta svoje kompanije.

Tražimo ambiciozne mlade preduzetnike, koji žele da naprave svoj proizvod i razviju održiv poslovni model. Besplatan mentorski program Startup centra je otvoren za sve sa idejama, jedini uslov je da jedan član tima bude student Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Za sve kojima treba pomoć da pronađu kolege ekonomiste, organizujemo i poseban Speed dating koji će se održati 8. februara 2018. godine. Prijave za Speed dating su na linku: https://goo.gl/forms/Vmeyuj4B2jjYWBYD3

Presek svih pristiglih prijava biće 20. februara 2018. godine, a nakon intervjua sa izabranim timovima, proglašavamo nove stanare Startup centra. Tromesečni mentorski program kreće od marta, a nakon završetka predavanja, biće organizovan i Demo dan, odnosno predstavljanje timova pred investitorima.

Prva generacija polaznika Startup centar programa radila je na razvoju uređaja za komunikaciju namenjenog ekstremnim sportistima, predviđanju rasta kriptovaluta i platformi za organizaciju zanimljivih biciklističkih tura širom sveta namenjenih ljubiteljima putovanja.

Po prijavljivanju za Startup centar zamisao o radu i boravku u centru je bila krajnje drugačija. Video sam sebe sa timom kako od prvog dana sedimo i kucamo linije i linije koda i da ćemo ponekad odslušati po koje predavanje. Kada je započeo program mentorstva kroz razna predavanja i savete bio sam pomalo skeptičan o značaju njih samih i sve više sam na to gledao kao gubitak vremena od razvoja samog proizvoda. U jednom trenutku, kao tim, totalno samo izgubili pojam o tome šta razvijamo, za koga to pravimo i šta ćemo da radimo. Odlučili smo da pauziramo sa kodiranjem i da se posvetimo istraživanju tržišta, konkurencije, korisnika, sastancima sa domenskim ekspertima i brojih drugih stvari o kojima je bilo govora. U jednom trenutku sve je leglo na mesto. Dosta toga sam čitao i analizirao i zapravo prihvatio činjenicu koja je krajnje kontraintuitivna – da pri razvoju nekog proizvoda, sam fizički razvoj je poslednji u nizu mnogo koraka.” – ističe Nikola Krivačević, član tima BikeSeeing.

Sastavite svoj startup tim, popunite prijavu i dođite da zajedno razvijamo vašu biznis ideju!

Više informacija na: info@startupcentar.rs ili http://startupcentar.rs/
Facebook: https://www.facebook.com/StartupCentarEkof/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/startup-centar/
Instagram: @startupcentar