UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Pokrenut je konkurs za učešće u trećem ciklusu NELT edukativnog programa (NEP) namenjenog studentima, koji ova kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub i koji podržava veliki broj fakulteta Beogradskog univerziteta. Konkurs za celogodišnji program neformalne edukacije je otvoren do 09. oktobra 2017. godine i putem linka http://bit.ly/2vRj0FS se mogu prijaviti studenti svih privatnih ili državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina.

U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. Od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!. Promišljanje savremenih koncepata i priprema mladih učesnika za njihove buduće profesionalne putanje su u centru ovog programa.

Konkurs je otvoren do 09. oktobra 2017. godine.


Povezani tekstovi:
Konkurs: NELT edukativni program 2016.
Konkurs za studijski boravak u Marseju: Designer in Residence 2017
Predavanje: ”Od dizajna do fabrikacije: parametarski dizajn i CNC fabrikacija” u Novoj Iskri
Kurs: Digitalna fabrikacija i 3D štampa
Radionica: PUNCTARCH: Akupunktura arhitekture – Biogeni kolaži mesta


“NELT edukativni program je inicijativa bazirana na uverenju da važan segment u obrazovanju mladih predstavlja upoznavanje i rad sa isktaknutim profesionalcima različitih profila, timski rad i direktno iskustvo intersektorske saradnje i mentorskog rada. Ovo jedinstveno partnerstvo naše kompanije i organizacija civilnog društva već godinama potvrđuje da je i u Srbiji mladima moguće otvoriti prostor za kreativno i profesionalno samoostvarenje.“ – izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe koja već tradicionalno ulaže u razvoj i edukaciju mladih u društvu.

Svi učesnici će tokom programa kroz učenje, rad i razmenu iskustva sa istaknutim predavačima (umetnicima, teoretičarima, naučnicima, poslovnim ekspertima…) iz Srbije i regiona unaprediti svoje znanje i imati podršku mentora iz redova predavača i predstavnika NELT-a da neke od svojih ideja pretoče u konkretne projekte sa perspektivom realizacije.

2017_NELT-Edukativni-program_Niklas-Roy

Niklas Roy – radionica, NELT edukativni program, Galerija Kolektiv, 2017. | Foto © Nemanja Knežević

Prijava za učešće u programu se vrši putem linka http://bit.ly/2vRj0FS i mogu se prijaviti studenti svih privatnih ili državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina. Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. Dodatni materijali (primeri radova ili portfolio) šalju se na e-mail office@novaiskra.com sa naznakom –“NELT edukativni program 2017.”.

Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga najkasnije do 12. oktobra 2017. godine. Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 16. do. 19. oktobra 2017. godine u prostorijama Nove Iskre, nakon čega će biti objavljena lista izabranih polaznika NELT edukativnog programa za ovu godinu.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu: Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra), Marko Milanković (NELT), Dragana Krtinić i Petar Laušević (učesnici prethodna dva ciklusa NEP-a).

Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika i prvim javnim predavanjem koje će biti održano 26. oktobra 2017. godine u Novoj Iskri.

2017_NELT-Edukativni-program_Skart

Škart – predavanje, NELT edukativni program, Nova iskra, 2017. | Foto © Nemanja Knežević

NELT edukativni program (NEP) se realizuje kroz saradnju kompanije Nelt, Nove Iskre i Galerije12Hub, a kroz koji je prošlo oko 50 mladih ljudi koji su imali prilike da rade sa istaknutim umetnicima iz inostranstva, ali i da posete brojne kreativne studije i inicijative u Beogradu i širom Srbije.


Nelt Co, vodeća kompanija u regionu na polju distribucije, logističkih usluga i trade marketinga, deo je organizacionog sistema Nelt Grupa koji povezuje 12 kompanija na teritoriji Jugoistocne Evrope i Podsaharske Afrike sa oko 3.800 zaposlenih. Neltova strategija društvene odgovornosti usmerena je ka radu sa mladim, talentovanim ljudima čiji su kreativan duh, pozitivan stav i želja za usavršavanjem u vezi sa osnovnim vrednostima kompanije.