UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2017_Sajam-stipendija

Ukoliko niste u prilici da prisustvujete Sajmu, obaveštavamo Vas da je obezbeđen live-streaming programa predavanja i prezentacija iz Svečane sale Rektorata na Media portalu RCUB-a.

Dvodnevni SAJAM STIPENDIJA „Stipendija i ja“ Univerziteta u Beogradu realizovaće se u zgradi i dvorištu Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu (Kapetan Mišino zdanje, Studentski trg br.1) 27. i 28. septembra 2017. godine.

Ova manifestacija koju četvrti put organizuje Univerzitet u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupi veliki broj institucija koje dodeljuju stipendije i da se predstave raznovsni vidovi finansijske podrške i mobilnosti dostupne studentima na osnovnim, master i doktorskim studijama. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Bogat program Sajma stipendija odvijaće se tokom dva uzastopna dana, kada će vrata Rektorata biti otvorena za sve posetioce 27.09.2017. od 11.00 do 16.00 časova, a 28.09. od 09.30 do 16.00 časova. Studenti će tokom dva dana programa Sajma stipendija imati priliku da prisustvuju predavanjima, dobiju korisne informacije u okviru programa prezentacija „15 saveta za 15 minuta“, kao i da uzmu aktivno učešće u konsultacijama sa prisutnim stipenditorima, raspoloženima da odgovore na sva pitanja i pruže odgovarajuće savete.

Svoje stipendijske programe predstaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fond za mlade talente Dositeja, Grad Beograd, kompanije L’Oréal, Digit, Valjaonica bakra Sevojno, Eko Serbia AD, Fondacija Tempus, Fondacija Studenica, Fondacija dr Zoran Đinđić i Obrazovni sistem Equilibrio, ambasade SAD, Velike Britanije, Kanade, Republike Grčke, Republike Koreje, Republike Češke, kao i Francuski institut u Srbiji, Ruski Dom u Beogradu, Nemačka služba za akademsku razmenu /DAAD/, Beogradska otvorena škola, EURAXESS mreža u Srbiji i tri italijanska univerziteta (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, CaFoscari).

Studenti će imati prilike da čuju više i o programima mobilnosti, stipendijama i novčanim pomoći koje obezbeđuju Zadužbine Univerziteta u Beogradu, kao i da saznaju više o podršci koje im obezbeđuje Sektor za mađunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata. Vrlo posećeno predavanje posvećeno mogućnostima studiranja u velikom broju evropskih i svetskih zemalja kao i međunarodno priznatim sertifikatima i ove godine realizovano zahvaljujući angažovanju velikog broja profesora sa Filološkog fakulteta.

Prenos programa oba dana biće emitovan uživo preko interneta na Media portalu računarskog centra Univerziteta u Beogradu. Sajam su podržale kompanije DDOR Novi Sad, L’Oréal Balkan, Digit, Nestlé Adriatic, Froneri i Golijska Ledena robnim, novčanim i donacijama u uslugama.

Univerzitet u Beogradu organizacijom Sajma stipendija obezbeđuje studentima mogućnost da se pravovremeno i podrobno informišu o velikom broju raspoloživih prilika, o procedurama, uslovima i rokovima za prijavu i uspešno planiraju svoje dalje profesionalne korake. Za učesnike, stipenditore, Sajam je sjajna prilika za afirmaciju programa finansijske pomoći, društvene odgovornosti i regrutaciju zainteresovanih studenata.

Detaljne informacije:
www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija
www.facebook.com/sajam.stipendija/
www.instagram.com/centarzarazvoj/

Program Sajma stipendija 2017: STIPENDIJA I JA