UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Britanski savet objavio konkurs: Globalne stipendije za studiranje u inostranstvu (The Global Study Awards)

the_global_study_awards_logo_colour

global_study_award_sponsors-v2_400

Izvor: https://www.britishcouncil.rs/

Britanski savet u Srbiji (British Council IELTS) sa ponosom predstavlja projekat koji sprovodi u partnerstvu sa Međunarodnom studentskom identifikacionom karticom (ISIC) i platformom StudyPortals:

Šta su globalne stipendije za studiranje u inostranstvu?

Želimo da pružimo podršku mladima koji žele da studiraju u inostranstvu kako bi se upoznali sa novim kulturama, zemljama i jezicima. Zbog toga se British Council IELTS udružio sa organizacijom ISIC i platformom StudyPortal kako bismo pokrenuli program “Globalne stipendije za studiranje u inostranstvu”.

Program “Globalne stipendije za studiranje u inostranstvu” vidi studiranje u stranoj zemlji kao pozitivnu životnu promenu koja mladima pomaže da shvate na koje načine mogu da postignu uspeh na ličnom i poslovnom planu i promoviše razumevanje i toleranciju između pripadnika različitih kultura.

Primarna namena stipendije je da pokrije troškove školarine i biće plaćena direktno instituciji visokog obrazovanja koju je kandidat odabrao.

Iznos pojedinačne stipendije može biti najviše 10.000 funti.

Ukoliko su troškovi školarine manji od maksimalne vrednosti stipendije koja iznosi 10.000 funti, ostatak sredstava se može može isplaćivati u vidu džeparca koji pokriva troškove života, ali najduže za period od 52 nedelje, počevši od one u kojoj se student upisao na izabrani fakultet.

Rokovi za prijavljivanje

Rok za prijavljivanje za jesen 2017. godine je u toku.
Ukupno se dodeljuje šest globalnih stipendija za studiranje u inostranstvu:

  • Četiri stipendije se dodeljuju za jesen 2017. godine (za studijske programe koji počinju između 1. avgusta i 31. oktobra 2017. godine)
  • Dve stipendije se dodeljuju za proleće 2018. godine (za studijske programe koji počinju između 1. januara i 31. marta 2018. godine)

Rok za prijavljivanje je u toku!

ROK:

  • 30. jun 2017. godine za one kojima studijski program počinje tokom jeseni 2017. godine.
  • 30. septembar 2017. godine za one kojima studijski program počinje tokom proleća 2018. godine.

Komisija u kojoj će biti predstavnici svih partnera će pregledati i proceniti sve prijave. Najbolji kandidati će proći u sledeći krug i biće pozvani na razgovor pre konačnog izbora dobitnika stipendije. Dobitnici će biti proglašeni najkasnije tri meseca nakon roka za prijavu.

Šta tražimo?

Globalne stipendije za studiranje u inostranstvu se dodeljuju pojedincima koji su veoma motivisani i talentovani i koji poseduju:

  • potencijal da doprinesu društvu kroz svoje studije;
  • jaku posvećenost razvoju svoje karijere;
  • iskreno interesovanje za razvijanje boljih odnosa i razumevanja sa drugim kulturama.

Uspešni kandidati će biti pozvani da podele svoje iskustvo sa učenicima koji prate aktivnosti koje sprovode British Council IELTS, ISIC i platforma StudyPortals.

Stipendije će biti dostupne učenicima iz svih zemalja sveta.

Cilj stipendije je da omogući dobitniku da studira u inostranstvu, i to na osnovnim ili master/doktorskim studijama u instituciji po svom izboru. Stipendija ne može biti dodeljena učeniku koji planira da studira u svojoj zemlji.

Ko može da se prijavi?

Potencijalni kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

  • imaju najmanje 18 godina na dan početka programa koji su izabrali;
  • polagali su IELTS test u nekom od centara British Council-a, dobili zvanični izveštaj o rezultatima testa koji je izdao British Council najranije 1. juna 2016. godine;
  • poseduju važeću Međunarodnu studentsku identifikacionu karticu (ISIC) i/ili Međunarodnu karticu za putovanje (IYTC) u vreme prijave
  • planiraju da se upišu na nastavni program na osnovnim ili master/doktorskim studijama koji traje tokom jeseni 2017. ili proleća 2018. godine
  • do naznačenog datuma imaju pismo o upisu izdato od strane institucije koju su odabrali
  • ukratko napišu svoja iskustva tokom studija na sajtu The Student Experience Exchange platform.

Vaša prijava mora da bude napisana na engleskom jeziku.

Ukoliko imate pitanje, molimo vas da posetite stranicu na kojoj su izlistani odgovori na pitanja koja ste nam najčešće postavljali.

Pogledajte kompletna pravila i uslove.