УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2015_Nagrada-UAS_Stari-mlin-Beograd_th

Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2015: Сањин Грбић и Јован Јовановић – Комплекс „Стари млин“, Булевар војводе Мишића, Београд | Извор фотографија: Ентеријер магазин бр.86

UAS-novi-logo

Удружење архитеката Србије расписује конкурс за доделу Годишњих награда за архитектуру за 2016. годину. Награда Удружења архитеката Србије се додељује за:

А. Најуспешније архитектонско дело из свих области архитектуре ауторима појединцима или ауторским тимовима, реализовано у протеклој години закључно са 31.12.2016.године за Годишњу награду „Алексеј Бркић“.

Б. Изведено дело наших архитеката које је реализовано у иностранству у конкуренцији за повељу Удружења архитеката Србије , у протеклој години, закључно са 31.12.2016.

Ц. Награда за најуспелији студентски пројекат архитектуре студентима архитектуре, настао у току наставног процеса у протеклој 2016. години.

Жири за доделу награда:
Лазар Кузманов, архитекта, Нови Сад, председник Жирија
и чланови:
Сањин Грбић, архитекта, Београд
Бранислав Хетзел, Лос Ангелес, УСА (заменик члана жирија Игор Рајковић, архитекта, Београд)
Горан Јовановић, архитекта, Ниш
Александар Рацков,архитекта, Зрењанин

На предлог Жирија, именовани су и номинатори:
Мр Бојан Ковачевић, архитекта, Београд
Реља Иванић, архитекта, Сомбор,
да дају предлоге за дела која конкуришу за Годишње награде.


Повезани текстови:
Додељена Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2015.
Конкурс: УАС Годишња награда за 2015.
Додељена Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2014.


Предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе:

  • пријаву кандидата са информацијом о објекту којим се кандидат кандидује за награду; а нарочито, доказ о чланству подручног Друштва архитеката, графичке прилоге (ситуацију основе и пресеке) који ће омогућити одговарајући увид у садржај и решење, кратко текстуално објашњење и фотографије објекта из којих се може сагледати укупан габарит – обавезна предаја и на цд-у;
  • изјаву да је објекат завршен у години за коју конкурише;
  • предлагач може поднети за предложено дело и већ раније објављене оцене, мишљења, критике и други расположиви материјал (уколико постоје) који презентује, тумачи и осветљава кандидатов допринос и подкрепљује разлог за кандидатуру;
  • За предложени студентски пројекат, предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе: пријаву кандидата са информацијом о пројекту којим се кандидат кандидује за награду, графичке прилоге пројекта који ће омогућити увид у садржај и решење, текстуални опис пројекта, препоруку предметног наставника као и други расположиви материјал о студентском пројекту– обавезна предаја и на цд-у.

Конкурс за награду се расписује од 01.07.2017. године, а рок за подношење предлога са комплетном документацијом је до 22.09.2017.године до 15.00 часова.

Предлози се достављају на адресу Удружења архитеката Србије и Друштва архитеката Београда, Кнеза Милоша 7а/III, соба 32, сваког радног дана од 09.00 до 15.00 часова, контакти: 011/3230-059 и 3239-754, sas-dab@eunet.rs.