UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2015_Nagrada-UAS_Stari-mlin-Beograd_th

Godišnja nagrada Udruženja arhitekata Srbije za 2015: Sanjin Grbić i Jovan Jovanović – Kompleks „Stari mlin“, Bulevar vojvode Mišića, Beograd | Izvor fotografija: Enterijer magazin br.86

UAS-novi-logo

Udruženje arhitekata Srbije raspisuje konkurs za dodelu Godišnjih nagrada za arhitekturu za 2016. godinu. Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

A. Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31.12.2016.godine za Godišnju nagradu „Aleksej Brkić“.

B. Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije , u protekloj godini, zaključno sa 31.12.2016.

C. Nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2016. godini.

Žiri za dodelu nagrada:
Lazar Kuzmanov, arhitekta, Novi Sad, predsednik Žirija
i članovi:
Sanjin Grbić, arhitekta, Beograd
Branislav Hetzel, Los Angeles, USA (zamenik člana žirija Igor Rajković, arhitekta, Beograd)
Goran Jovanović, arhitekta, Niš
Aleksandar Rackov,arhitekta, Zrenjanin

Na predlog Žirija, imenovani su i nominatori:
Mr Bojan Kovačević, arhitekta, Beograd
Relja Ivanić, arhitekta, Sombor,
da daju predloge za dela koja konkurišu za Godišnje nagrade.


Povezani tekstovi:
Dodeljena Godišnja nagrada Udruženja arhitekata Srbije za 2015.
Konkurs: UAS Godišnja nagrada za 2015.
Dodeljena Godišnja nagrada Udruženja arhitekata Srbije za 2014.


Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

  • prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i na cd-u;
  • izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše;
  • predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;
  • Za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese: prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu– obavezna predaja i na cd-u.

Konkurs za nagradu se raspisuje od 01.07.2017. godine, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 22.09.2017.godine do 15.00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, soba 32, svakog radnog dana od 09.00 do 15.00 časova, kontakti: 011/3230-059 i 3239-754, sas-dab@eunet.rs.