UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Predavanje: ”Razmatrajući strategiju zasnovanu na činjenicama u urbanom kontekstu” – Henri Flečer (Henry Fletcher)

Wadi-Hanifah plan zaštite od poplava | © 2017 BuroHappold Engineering

Arhitektonski fakultet u Beogradu poziva sve zainteresovane na predavanje:
“Razmatrajući strategiju zasnovanu na činjenicama u urbanom kontekstu”
(Considering Evidence-Based Strategy in the Urban Context) – Henri Flečer-a (Henry Fletcher), specijaliste za gradske konsultacije i tehničku integraciju, i pomoćnika direktora u savetodavnoj agenciji za inženjering gradova –
BuroHappold (BuroHappold Engineering_Cities Consulting) iz Londona.

BuroHappold je konsultantska kuća, odnosno zajednica povezanih inženjera specijalista, koji usmeravaju vrhunski integrisano znanje, najbolje prakse i upečatljivu kreativnost kako bi njihove vizije projekata bile održive, bilo da se radi o projektima stanovanja, lokalnih zajednica ili čitavih gradova. Ova agencija je strateški partner Grada Beograda u izradi ”Strategije otpornosti grada” u okviru programa: 100 Otpornih gradova (100 Resilient Cities) pod pokroviteljstvom Rokfeler fondacije.

Predavanje će se održati u utorak, 21. februara 2017. godine u 14.00 časova, u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Henri Flečer će govoriti o skorašnjim projektima gradova urađenim od strane konsultantske kuće BuroHappold i pozvaće na diskusiju o metodološkim pristupima.

Dobrodošli!

Henry-Fletcher-portret

Henri Flečer (Henry Fletcher)

Biografija:
MSc Henry Fletcher (Henri Flečer) je tehnički konsultant sa više od petnaest godina iskustva u realizaciji projekata infrastrukture, životne sredine i urbanog razvoja, u rasponu različitih ekonomskih uslova širom sveta. Kao jedan od vodećih članova kompanije Buro Happold’s Cities Consulting Group, Henri se bavi praksom u brojnim oblastima, vodi interdiscpilinarne timove fokusirane na gradsko angažovanje, prostornu analizu i prilagođene pristupe kompleksnim investicionim odlukama. On takođe igra ulogu u operacijama za razvoj poslovanja i grupnim operacijama. Henri je vođen svojim dubokim interesovanjem za odnos između transformacije urbanih i prirodnih pejzaža sa jedne strane, i zdravlja naših društava i okruženja, sa druge strane.

Detroit-Works-map_optimised

Budući grad Detroit (Detroit Future City) | © Marvin Shaouni

Detroit-Works-Green-Infrastructure_credit-Marvin-Shaouni_opt

Pored toga što nudi plan za urbanu obnovu, Detroit Works se smatra jednim od 100 najinovativnijih projekata infrastrukture | © Marvin Shaouni