UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Javna prezentacija prostorne instalacije arhitektonske radionice: ”Čestice lutanja” – Dom kulture Studentski grad

Projekat prostorne instalacije radionice: ”Čestice lutanja” – Dom kulture Studentski grad

U okviru programa Doma kulture Studentski grad pokrenut je projekat arhitektonskih radionica. Probudi svest o prostoru i kreativno razmišljanje. Oslobodi se rutine. Na ovoj radionici istraživaće se prostor Studentskog grada i stvaraće se imaginarna mesta okupljanja koja dejstvuju u njemu, kreiraće se prostorne instalacije i jedinstveno mnoštvo.


U utorak, 27. decembra 2016. godine, u 16.00 časova na Letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd) biće održana javna prezentacija prostorne instalacije nastale u okviru arhitektonske radionice DKSG „Čestice lutanja“ – istraži i deluj u prostoru Studentskog grada.

Na ovoj radionici istraživan je prostor Studentskog grada i stvarana imaginarna mesta okupljanja koja dejstvuju u njemu, kreirane prostorne instalacije i jedinstveno mnoštvo. U komunikaciji sa mladim arhitektima i radu na sopstvenim malim projektima, studenti su razvijali sposobnost prostornog mišljenja i inventivnost. Učesnici radionice probudili su svest o prostoru i kreativno razmišljanje. Oslobodili se rutine.

Istraživali smo fenomen i nijanse prostora sa različitih aspekata:
– Kako doživljamo prostor?
– Kako se ponašamo u različitim prostorima?
– Kako prostor utiče na nas?
– Šta definiše prostor oko nas?
– Kako možemo sami oblikovati prostor?

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_motaza_02_opt

Prostorna instalacija radionice: ”Čestice lutanja” – Dom kulture Studentski grad

Moderator radionice je Nikolina Janković, master inženjer arhitekture, a u vođenju radionice pomogle su joj i dve koleginice Jovana Kažić i Anja Milojević.

Učesnici radionice su većinom bili studenti druge i treće godine osnovnih akademskih studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Od učesnika se očekivalo konstantno pohađanje radionice i posvećenost radu, što je doprinelo kvalitetu ideja i njihovog sprovođenja.

Veliko hvala svim učesnicima radionice – sada autorima prostorne instalacije, a to su:
Aleksa Bekić, Aleksandra Veljović, Ana Simić, Andrijana Kuzmanović, Ivona Petrov, Isidora Ekmeščić, Jelena Jelačić, Katarina Jeremić, Luka Mišić, Marko Petrović, Mina Đukanović, Milka Elizabeth Kovačević Zegarra, Miljana Dobrota, Nemanja Stanković, Snežana Volarić, Tatjana Gavrilović i Filip Nikolić.

Autor fotografija: Anja Milojević

Dom-kulture-Studentski-grad_logo200x100

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_008

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_007

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_001

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_006

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_005

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_004

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_002

2016_DKSG_Cestice-lutanja