UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

U petak, 16. decembra 2016. godine, u 17:30 časova, u Maloj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, američki arhitekta i filozof, Miteš Diksit (Mitesh Dixit), održaće predavanje pod nazivom “Kraj modernosti” (“Death of Modernity”). Događaj se organizuje u sklopu višegodišnje saradnje između platforme SCAPES:LAB i studija DOMAIN u programima kao što su “Flat.SCAPES:LAB” u Holandiji, “Belgrade.SCAPES:LAB” i “Anatomy of a Landmark:Belgrade” u Beogradu. U toku decembra 2016. godine, gostujuća predavanja održavaju se i u Novom Sadu, Podgorici i Skoplju.

Mitešovo predavanje u Beogradu, pod nazivom “Kraj modernosti” (“Death of Modernity”) istraživaće ekstazu komunikacije, vrtoglavicu izazvanu preopterećenjem informacijama, kao i banalnost transparentnog društva. Da li ijedan od ovih simptoma postmoderne može da nas izvede iz 20. veka i pokaže put ka izgradnji novog čoveka? Da li možemo da nađemo značenje u zatečenom “svetu”, onom koji je već nad nama?

Uvodna reč i moderacija razgovora: Nebojša Kosmajac, profesor filozofije iz Novog Sada, koordinator u SCAPES:LAB.

*Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, bez mogućnosti za simultani i/ili prevod na znakovni jezik.

Za više detalja, kliknite za zvaničnu stranicu događaja ovde.

Mitesh-Dixit_Death-of-Modernity

Miteš Diksit (Mitesh Dixit) osnivač studija DOMAIN (Njujork – Roterdam).

Biografija:
Miteš Diksit (Mitesh Dixit) osnivač je studija DOMAIN (Njujork – Roterdam) 2012. godine. Nakon završenih studija političkih nauka i filozofije, završava master studije – oblast arhitektura na Vašingtonskom univerzitetu u Sent Luisu. Karijeru arhitekte započeo je u birou SOM (Skidmore, Owings, and Merrill) u San Francisku. Pre osnivanja studija DOMAIN, Diksit je radio sa Rem Kolhasom u okviru OMA u Roterdamu kao vodeći projektant na nekoliko internacionalnih projekata – Mahanakhon kula u Bangkoku, Institut Komonvelt u Londonu i finansijski distrikt u Kuala Lumpuru. Od 2011. godine, na Tehničkom univerzitetu u Delftu (TU Delft) bio je gostujući profesor u više oblasti i sekcija – arhitektura, urbanizam i kritička teorija, a od 2013-2016. godine radio je i kao urednik Katedre za kompleksne projekte pri TU Delft. Vodio je i studio “Nasilje” (Violence), fokusirajući se na region američko-meksičke granice, kao i istraživaki studio “In Chicago”.

Mitesh-Dixit_Balkan-Talks