UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja – 09. novembar 2016.

2016_Sajam-zaposljavanja-u-drvnoj-industriji

Klaster-drvopreradjivaca_logo

Klaster drvoprerađivača, pod pokroviteljstvom Razvojne agencije Srbije, organizuje Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, koji će biti održan 09. novembra 2016. godine na Beogradskom sajmu, a u okviru predstojećeg Sajma nameštaja u Beogradu. Poziv je otvoren za preduzeća, kandidate za posao, škole, fakultete i sve institucije i pojedince koji posluju ili mogu poslovati sa drvnom industrijom i industrijom nameštaja.

Osnova za razvoj bilo koje privredne grane je pristup kvalifikovanoj radnoj snazi. Imajući ovo u vidu, Udruženje „Klaster drvoprerađivača“ je pokrenulo inicijativu za organizovanjem „Sajma zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja“. Organizatorima je cilj da povežu sve pojedince i institucije koji su u vezi sa ovom privrednom granom, kako bi se kroz direktne susrete uskladile njihove aktivnosti.

Pilot projekat “Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji namešaja” je realizovan krajem juna ove godine, na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Naišao je na odobravanje i podršku svih koji imaju veze sa drvnom idustrijom, zvaničnih organa Republike Srbije, medija i celokupne javnosti, a posećenost je prevazišla očekivanja organizatora, Udruženje “Klaster drvoprerađivača” je nakon toga dobilo podršku od Razvojne agencije Srbije da organizuje drugi ciklus ovog sajma, 09. novembar 2016.godine (tokom održavanja „Sajma nameštaja“) na Beogradskom sajmu.

Podršku ovom projektu su do sada pružili: Razvojna Agencija Srbije (RAS), Privredna komora Srbije (PKS), Beogradski Sajam, Regionalna razvojna agencija (RAREI), Šumarski fakultet – Beograd, Agencija za drvo, Udruženje „Održivi prostor“, Tehnička škola „Drvo art“ i brojna preduzeća.


Povezani tekstovi:
Sajam poslova: JobFair16
Konkurs za stručnu praksu u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Sajam poslova: JobFair 15
Beogradski sajam zapošljavanja i praksi 2015


Pored preduzeća koja se na sajmu pojavljuju kao potencijalni poslodavci i kandidata za posao, očekuje se učešće tehničkih škola i fakulteta. Kao posebna aktivnost organizuje se besplatna Radionica sa sertifikatom o samozapošljavanju u drvnoj industriji. Učesnici na “Sajmu zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja” imaće priliku da predstave svoje poslovne usluge i proizvode, da promovišu svoja preduzeća, da pronađu kvalifikovanu radnu snagu, da pronađu posao, da se povežu sa drugim subjektima iz privrede, školama i fakultetima, naprave dogovore o studijskim posetama preduzećima, praksi, stipendiranju, volontiranju, međusobnom povezivanju ili započinjanju sopstvenog posla, upoznaju se sa stvarnim potrebama preduzeća i predstave se u najboljem svetlu.

Za više informacija o ovom sajmu kontaktirajte: sajam.zaposljavanja@klasterdp.rs ili www.klasterdp.rs

http://sajam-zaposljavanja.rs/

RAS_logo250