UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prezentacija programa Superste: dizajnirajte relaks zonu Erste banke ili osmislite projekat u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja!

Erste_bank_logo

Prezentacija programa Superste – dizajnirajte relaks zonu Erste banke ili osmislite projekat u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja!

/ Petak (07. oktobar 2016. godine) , 14.00 časova, Svečana sala Arhitektonskog fakulteta, Beograd /

Dođite da čujete kako možete da osvojite 200.000 dinara za realizaciju svoje super ideje! Klub Superste je program donacija namenjen pojedincima i pojedinkama koji sprovodi Erste Banka  u saradnji sa Fondacijom Dokukino i koji i ove godine podržava najbolje projekte mladih lidera i liderki od 16 do 35 godina.

Prijava za Klub Superste je jednostavna i onlajn i zahteva dobre ideje koje pokreću i menjaju društvo i pojedince koji imaju znanje i iskustvo da te ideje sprovedu. Deset najboljih projekta iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, dobiće finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 2.000.000 dinara, a projekat sa najvećom podrškom zajednice dobija specijalnu nagradu od 100.000 dinara.

Jedna od nagrada ove godine predviđena je i za najbolje rešenje za relaks zonu novog Erste Sirius poslovnog kompleksa! Pored finansijske podrške za realizaciju projekata, pobednički timovi će dobiti i mentorsku podršku koja će im koristiti kada budu sprovodili svoje inovativne projekte u delo.

Rok za prijavu otvoren je do 14. oktobra 2016. godine, a na prezentaciji ćemo pričati o programu i svim benefitima učestvovanja, kao i o samoj prijavi ideje. Ako imate ideju i treba vam da neko iz Superste tima oslušne ideju pre nego što je prijavite, ili imate nedoumica oko prijave – ovo je pravo vreme i mesto da vas podržimo.

Više informacija o konkursu možete pročitati na platformi Superste.net, a o Erste Sirius konkursu ovde.

Superste-logo

Klub Superste

Klub Superste je drugi deo godišnjeg Superste ciklusa, namenjen talentovanim pojedincima i pojedinkama koji žele da svoje društveno korisne projekte razviju u dugoročno održiva i kompletna rešenja. Ovde možeš da ostvariš svoje super ideje, razviješ preduzetnički duh, naučiš kako da koristiš najbolje alate i tehnike za realizaciju ideje u akciju. Ukoliko veruješ u svoj liderski potencijal i želiš da ga dalje razvijaš, prijavi se na konkurs Kluba Superste i postani deo zajednice mladih profesionalaca!

Tražimo inovativne ideje iz umetnosti, kulture i obrazovanja ili rešenje za Erste Sirius relaks zonu!

Erste Sirius konkurs za Klub Superste

Izvor: Erste Sirius konkurs

Gradimo novi poslovni kompleks, Erste Sirius Offices, koji će od 2017. godine biti HQ za zaposlene u Beogradu. Zgrade koje se nalaze na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Milutina Milankovića, na Novom Beogradu, ime su dobile po najsjajnijoj zvezdi na nebu odnosno binarnom sistemu zvezda.

Vodeća ideja Sirius projekta jeste ekološka održivost, pa će tako prostor biti izgrađen po najvišim ekološkim standardima kako bi pružio idealne radne uslove i optimizovao troškove korisnika. Poslovni kompleks gradiće se u skladu sa BREEAM sertifikacijom i odlikovaće ga najviši ekološki standardi, visoka energetska efikasnost, minimalna potrošnja energije za hlađenje i grejanje, a tokom gradnje biće korišćeni reciklažni materijali. BREEAM je jedna od najpoznatijih svetskih metoda za sertifikaciju tj ocenu održive gradnje objekata.

Izvođač radova je građevinski koncern Strabag, koji će osigurati gradnju kompleksa u skladu sa najvišim standardima.

Sirius kompleks sadrži zone za odmor i relaksaciju, a način da se taj prostor realizuje i ostvari na najbolji mogući način ostavljen je mladim umetnicima, dizajnerima, tehničarkama, slikarima i kreativcima.

Sirius-Offices_Fotografija-1

Sirius-Offices_Fotografija-2

Predložite nam rešenje za relaks zonu!

Zadatak konkursa u okviru Kluba Superste je izrada idejnog rešenja uređenja dela poslovnog objekta Erste banke – zone za odmor i relaksaciju. Kroz projekat je potrebno istražiti različite prostorne i dizajnerske mogućnosti u skladu sa funkcionalnom organizacijom celog prostora. Poslovni objekat je planiran u Office Landscape konceptu, što znači da zaposleni biraju radno mesto prema rasporedu obaveza i vrsti posla koji će obavljati tog dana.

Moguće je izraditi osnovni koncept rešenja za relaks zonu, sa varijacijama koje bi se javljale na tri etaže.

Prostor za odmor nema spušteni plafon, ima dupli pod kroz koji se postavlja infrastruktura.

U okviru zadatog prostora potrebno je obezbediti sledeće:

  • prostor za čajnu kuhinju za oko 50 zaposlenih. Zbog instalacija elemente kuhinje je obavezno predvideti na mestu koje je obeleženo na skici. U sklopu elemenata kuhinje je neophodno predvideti prostor za pranje i sušenje sudova i pribora, kao i prostor za smeštaj istih, jedan aparat za kafu i dva frižidera pod pultom.
  • prostor za pauzu (kafe pauza ili doručak);
  • mogućnost implementacije prostora za društvene igre i zona za relaksaciju;
  • definisati način razdvajanja ovog prostora od radnog prostora.

Jedino ograničenje u pogledu materijalizacije je da se moraju koristiti isključivo prirodni i reciklirani materijali.

Pobednik po izboru Žirija dobija Superste nagradu od 200.000 dinara, a troškovi realizacije rešenja ne treba da prelaze 100.000 dinara.

Preuzmite:

sirius-skica

Napomena:
Erste Bank a.d. Novi Sad zadržava pravo modifikacije izabranog rešenja u cilju prilagođavanja projekta tehničkim i tehnološkim mogućnostima za lakšu izradu enterijera.