УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2016_Inspireli-Awards

INSPIRELI – друштвена мрежа за младе архитекте је објавила конкурс за најбољег младог архитекту у свету за 2016. годину. Награде INSPIRELI су подржане од стране Интернационалне уније архитеката (UIA), Андреја Киске (Andrej Kiska), председника Словачке, др Катерине Валахове (Katerina Valachová), министра за образовање Чешке Републике, Департман за омладину и спорт, као и Словачке асоцијације архитеката.

Цењене личности и организације обухватају више од стотину архитеката и дизајнера који ће жирирати овогодишње Inspireli награде. Међу њима су François Valentino, Radan Hubicka, Josef Pleskot, Paolo Piva, Petr Kolár и Atsushi Kitagawara.

Финалисте ће одабрати жири, јавни експерти, као и корисници друштвене мреже Inspireli. 50 такмичара чије фотографије добију највише гласова ће проћи у финале.

Као и на првом годишњем конкурсу, овогодишњег свеукупног победника ће одабрати жири и јавни експерти. Добитник једне од награда биће одабран путем јавног гласања регистрованих корисника мреже Inspireli.

На престижну гала церемонију доделе Награда INSPIRELI биће позвани финалисти, чланови жирија и званични гости. Поред осталих награда победник ће добити јединствени пехар „Крила будућности“ (Wings to the Future)  светски познатог, недавно преминулог (13. фебруар 2016) архитекте Борека Шипека (Borek Šípek). Церемонија доделе Награда Inspireli ће се одржати у фебруару 2017. године у Прагу, у Чешкој Републици.

Организатори Награда INSPIRELI су израчунали да у свету постоји више од 1000 универзитета који за фокус имају архитектуру и дизајн. 2015. године у конкурсу је учествовало више од 250 такмичара са 45 универзитета из више од 25 земаља.

Једноставна регистрација:
1. Региструјте се на вебсајту INSPIRELI као студент, архитекта или дизајнер
2. Уколико сте већ регистровани само се улогујте
3. Поставите фотографије на вебсајт и обележите их
4. Обележите 1-3 одабране фотографије као конкурсне и оне ће истог тренутка бити презентоване у фото галерији конкурса

Награде:
I награда: титула 1st PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + јединствени пехар „Wings to the Future“, дизајн Bořek Šípek + графички софтвер за архитекте ArchiCAD 19 CZ + Apple iPad
II награда: титула 2nd PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + графички софтвер за архитекте ArchiCAD 19 CZ + Apple iPad
III награда: титула 3rd PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + графички софтвер за архитекте ArchiCAD 19 CZ
• Награда на основу гласова чланова: Apple iPad
• Награда на основу гласова јавности: титула PUBLIC’S WINNER INSPIRELI AWARDS 2016 + Apple iPad

Важни датуми:
Почетак гласања: 01. јул 2016.
Рок за пријаву радова: 30. новембар 2016.
Селекција финалиста: 30. новембар 2016.
Објава листе финалиста: 01. децембар 2016.
Завршетак финалног гласања: 20. децембар 2016.
Објава резултата конкурса: 21. децембар 2016.
Додела награда: фебруар 2017.

Све информације о конкурсу можете погледати на званичној страници конкурса:
INSPIRELI AWARDS 2016

2016_Inspireli-Awards_Winner

Добитник награде INSPIRELI AWARDS 2015, Jakub Hoffman, студент Архитектонског факултета Техничког универзитета у Прагу, Чешка Република, са победничким пехаром “Wings to the Future” Bořekа Šípekа | Photo © INSPIRELI