УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународна научна студентска конференција заштите животне средине ФИСЕЦ16

ФИСЕЦ 16 је друга међународна студентска конференција која окупља стручњаке из природних и друштвених наука. Конференција има за циљ да промовише мултидисциплинарност као и да створи јединствену прилику за размену и имплементацију научних достигнућа. Уз подршку многих факултета из земље и региона, научни програм обухвата интерактивна предавања студената и еминентних стручњака. У склопу конференције биће одржане радионице које ће водити експерти са искуством у примени научних достигнућа у привреди.

2014. године је у Новом Саду, у Ректорату, Удружење заштите животне средине РИО организовало Прву међународну научну студентску конференцију заштите животне средине ФИСЕЦ14 која се одржала средином новембра. Научни одбор чинили су професори из Новог Сада, Загреба, Скопља, Будимпеште и Берлина. На конференцији је присуствовало преко 250 учесника из региона где је презентовано 50 научних радова.

Петодневни програм конференције припремио је научно популарне трибине и истраживања из природних и друштвених наука. Научни одбор ФИСЕЦ 16 се састоји од професора са различитих универзитета из земље и иностранства (Вараждин, Будимпешта, Осијек, Бања Лука, Подгорица, Нови Сад…)

Учесницима овогодишње конференције биће омогућено да се упознају са изазовима и стекну искуства у пракси као и да кроз успостављање дијалога између теорије и праксе допринесу подизању свести о значењу заштите животне средине.

Конференција ће се одржати у Студентском културном центру Београд (СКЦ) од 18 – 22. маја 2016. године.

Део програма конференције представља и студија случаја која се односи на анализу и решавање одређеног проблема постављеног од стране стручњака, са циљем повезивања младих из различитих научних области како би тимским радом дошли до оптималног решења задатог проблема.

У склопу конференције биће одржано и неколико стручних обука које ће бити везане за одређене вештине: Старт уп обука, Буди сам свој новинар, Урбана обнова и ревитализација напуштених индустријских објеката на подручју Београда и радионица научне комуникације.

Поред тога, програм конференције садржаће и неколико предавања, као што је предавање Национална стратегија за борбу против климатских промена као нова стратегија одрживог развоја, са циљем укључивања јавности и подизања њихове свести о важности очувања животног окружења.

Котизација за учешће на конференцији износи 15е.

Котизацијом остварујете могућност присуствовања на конференцији, зборник радова, сертификате стручних обука, храну и пиће током конференције, туристички програм. Учесницима који буду презентовали радове или учествовали у студији случаја биће обезбеђен смештај.

Додатне информације, програм конференције као и начин пријављивања можете пронаћи на сајту организације: http://www.uzzs-rio.com/, на званичној Фејсбук страници ФИСЕЦ16: https://www.facebook.com/FISEC16/ или на Фејсбук догађају: https://www.facebook.com/events/1659514754326298/.